Mostarski fenomeni: Društvene mreže na facebooku

One najpopularnije su svakako o mostarskim liskama, i o mostarskim crnjacima, ali ona koja je najaktivnija  i najpozitivnija jeste facebook grupa "Ćaltu za predsjednika Zrinje". Ova facebook grupa je postala svojevrstan pokret, te je dio svakodnevnice većine njenih članova. Grupa je nastala kao potpora Damiru Kljaji Ćalti da dođe do mjesta predsjednika HŠK Zrinjski, a vremenom je prerasla u pono više od toga, ali i dalje joj je cilj popularnog Ćaltu dovesti do funkcije predsjednika jedinog motarskog nogometnog šampiona. Grupa trenutno ima oko 2500 članova, i njihov broj iz dana u dan raste. Kako sam Ćalta kaže grupa ima više članova od Živka Budimira koji je predsjednik F BIH, pa sa punim pravom konkurira na mjesto predsjednika svog voljenog kluba.

Grupa također zrači jednom nevjerojatnom pozitivom u kojoj svako svakom (prvo predsjedniku) zahvaljuje za sve lijepo što se desilo u gradu. Članovi grupe i ružne stvari znaju na svoj mostarski način pretočiti u dobre, pa nije ni čudo što je grupa aktivna svih 24 sata na dan. Onaj tko uđe u grupu zaboravi na sve ostalo, tako da se u par navrata desilo da pojedinim članicama grupe zagori ručak jer su čitajući objave zaboravile na njega.

Grupa je na svojevrstan način i pokret otpora, a kako je jedan član rekao ona mostarcima služi i kao neka virtualna kavana u kojoj mogu boraviti cijeli dan i noć, za razliku od onih pravih koje se zatvaraju u 23 sata. Osim svega nabrojanog grupa je i pokretač mnogobrojnih humanitarnih akcija, a ponosni su na Predsjedničku noć koja je organizirana u Cafe baru Fenix na izmaku prošle godine.

Predsjednik Ćalta na kraju pozive sve one koji su željni zdrave sredine protkane mostarskim humorom da se priključe njegovoj grupi, a on sam najavljuje nove humanitarne akcije koje će obradovati mnoge žitelje grada na Neretvi.

hercegovina.info