Mostarski fenomen: Kultna Facebook grupa Ćaltu za predsjednika Zrinje

Damir Kljajo Ćalta, ćaltazemska

Tako ni Mostar nije iznimka, i ovo je priča o čovjeku koji svakodnevno u svojoj grupi na Facebooku okuplja nekoliko tisuća ljudi. Grupa koja ima kultni status u gradu na Neretvi i zove se Ćaltu za predsjednika Zrinje.

Za izlijeve emocija tisuća članova ove facebook grupe kriv Mostarac Damir Kljajo ili jednostavno Ćalta, mostarski boem, liska, romantićar i veliki navijač svih klubova u obitelji Zrinjski.

Grupa je već 7. godina centar svijeta za mnoge Mostarce na Facebooku . Mostarci bi rekli: Da nema ove grupe i njenog osnivača trebalo bi je izmisliti.

Ćalta svakodnevno na grupi šalje pozdrave svojim članovima, kako one za dobro jutro, tako i na koncu dana za laku noć. Samo na ovoj stranici možete saznati tko se ženi i udaje u gradu, kome je rođendan, tko je otišao u inozemstvo, kao i sve ostale informacije vezano za događanja u gradu.

Ćalta se na svojoj stranici prisjeti i svih onih koji više nisu sa nama, i jedan je od rijetkih koji ne zaboravlja one koji su nas napustili. Također ne postoji niti jedna humanitarna akcija u gradu, a da se ne podrži na ovoj popularnoj stranici.
Ima dana kada se na grupi toliko toga napiše i to Vas prosto drži zalijepljene za računar ili mobitel. Neslužbeno saznajemo da je nekoliko Mostaraca zatražilo razvode od svojih žena koje su zbog grupe zanemarile sve kućanske poslove drži zalijepljene za računar ili mobitel. Neslužbeno saznajemo da je nekoliko Mostaraca zatražilo razvode od svojih žena koje su zbog grupe zanemarile sve kućanske poslove. drži zalijepljene za računar ili mobitel. Neslužbeno saznajemo da je nekoliko Mostaraca zatražilo razvode od svojih žena koje su zbog grupe zanemarile sve kućanske obveze.

Naziv grupe je Ćalta za predsjednika Zrinje, pa je i logično da se na njoj puno toga vrti oko Zrinjskog. Ova stranica i njen osnivač dišu za Plemiće, a u povijesti će ostati upisano da je upravo na ovoj stranici napravljena kampanja za utakmicu Zrinjski Sloboda na koju je došlo oko 20. 000 navijača.

Ćalta je dobra duša grada, spreman svakome pomoći ne štedeći sebe niti u jednom momentu. Njegova grupa je pravo mjesto za sve one koji se žele nasmijati, čuti informacije iz grada, ali i pomoći svojim sugrađanima. Tu mržnji i zlobi nema mjesta...

Da nema Ćalte i njegove grupe svakako bi je trebali izmisliti. I za kraj Ćaltine riječi koje su ušle u povijest: Hvala vam, volim vas, ovo je Mostar

HERCEGOVINA.info