Mostar: Dijete se izgubilo u smeću

smeće

"Suprug i ja smo šetali avenijom sa sinom. Sve je bilo uobičajeno kao i svaki put kad šetamo, bježali smo od auta da nas ne poprskaju, izbjegavali smo razbijene reklamne panoe i otvorene šahtove. Nakon što smo 2km tražili neoštećenu kantu za otpatke suprug je pohitao do kontejnera i ispustio iz vida našeg Luku. Ja kako sam bila zauzeta objavljivanjem storya sa šetnje nisam primjetila kada je Luka nestao u ogromnoj količini otpada." - rekla je uznemirena majka nakon što joj je story pregledan svega 10 puta. "Pokušali smo ga otkopati ali sami nismo mogli pomaknuti bačenu kućnu garnituru".

Otac nesretnog dječaka nije htjeo pred kamere jer radi u državnoj firmi i za vrijeme šetnje trebao je biti na poslu.

Nakon prijave slučaja pozvani su "Komos" i "Parkovi" međutim nisu izašli na teren jer uvidom u registar dotična obitelj nije platila zadnji račun za "čišćenje".
Ubrzo su alarmirane druge gradske službe, gradonačelnik je pozvao civilnu zaštitu na čišćenje područja a policija je alarmirala HGSS. Pretraženo/očišćeno je veliko područje oko "zvjezdara", te je tom prilikom prikupljeno 200k KM od razne ambalaže međutim dječak nije pronađen.

Pukom srećom tijekom večernjih sati prilikom krađe jednog od šahtova dječak je isplivao 2km nizvodno od nestanka. Pretpostavlja se da je upao u slivnik te novim sustavom kolektora dospio 2km dalje.

Gradski oci mole sve građane da pripaze gdje odlažu smeće kako se ovakav događaj ne bi ponovio i kako civilna zaštita ne bi morala trošiti teško donirani novac.

Preneseno sa Tersa

"Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna"