Ljubušak sve nasanjkao: Zvuči nemoguće, ali on je Hrvat, Madžar i slavni Španjolac

Dr. Tomislav Madžar
Dr. Tomislav Madžar jedan je od članova medicinskog tima Vatrenih, za ovu epizodu nije nebitno što ne sjedi na klupi za vrijeme utakmice, već susrete gleda iz lože. Osim što je doktor znanosti i specijalist sportske medicine na Medicinskom fakultetu, on je i posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo i sport. No, u središte pozornosti došao je zbog sličnosti s trenerom Seville Unaijem Emeryjem.

- Nisam to primjećivao dok novinar Nove TV Milan Stjelja nije prvi to "provalio" na facebooku. Tada su mi ljudi počeli govoriti da doista sličim Emeryju - priča uz smiješak Madžar, kojemu se zamjena identiteta počela događati dolaskom na Euro.

- Dan prije utakmice u Parizu s Turcima razgovarao sam s Ivanom Rakitićem, kad su mi počeli prilaziti volonteri i slikati se sa mnom. Bilo mi je malo čudno, ali sam shvatio, tih je dana Emery bio u Parizu i pregovarao o preuzimanju PSG-a, a i Rakitić je bio njegov igrač u Sevilli - opisuje anegdote Madžar.


Vrhunac zabune zbio se u loži na dan utakmice

- Sjedio sam iza Trezegueta, započeo sam s njim neku konverzaciju, a onda je došao Arsene Wenger. Stisnuo mi je ruku, čestitao na odličnoj sezoni u Sevilli i pitao me jesam li riješio sve sa PSG-om.

Dr. Madžar prihvatio je "novi identitet", bilo mu je zabavno pa nije Wengeru otkrio zabludu.

- Hladnokrvno sam odgovorio: "Ma, ne, nisam još, zovu me još neki klubovi, Real, između ostalih, vidjet ćemo za koji tjedan, polako!"

Pozdravio se s Wengerom, fotografirao se s njim i Trezeguetom, a priča se vrlo brzo proširila među našim reprezentativcima i stožerom. Pa su ga igrači u svlačionici nakon pobjede protiv Španjolaca dočekali na poseban način.

- Došao sam dolje prenijeti im pozdrave i čestitke od predsjednice, a oni su jedan za drugim počeli govoriti: "Emery, uzmi nas sve u PSG, čujemo da imaš neograničen budžet!"

Stvarno nesvakidašnja priča, dr. Madžar postao je ugledan trener. Zlobnici će reći, ništa neobično, koliko je samo puta Arsene Wenger kupio krivog igrača...

Sportske Novosti