Ljetne čoko-vanilija kocke

kolač, kockice, vanilija
...daje im za pravo da nose ime Ljetne. Neće vam biti žao ako odlučite da ovo jednog od toplijih dana bude vaš desert.


Priprema

Prvo skuhajte kreme,trebat će im vremena da se ohlade,pa za to vrijeme stignete sve ostalo.

KREMA VANILIJA:

Pomiješajte mlijeko i vodu u posudi u kojoj ćete kuhati.

Pomiješajte prašak za puding,gustin,šećer i vanilin šećer. Prije nego mlijeko i vodu stavite kuhati odvojite cca 1dl.i dobro pomijšajte sa pudingom i ostalim sastojcima da ne bude grudvica.

ostatak mlijeka s vodom stavite na vatru. kad proključa skinite s vatre,dodajte puding,vratite kuhati miješajući dok se smjesa ne pretvori u gust puding.

U vruć puding dodajte maslac,i dobro promiješajte da se sav otopi. prebacite kremu u posudu gdje će se hladiti,pokrijte prozirnom folijom,i bacite se na čoko kremu:-)

KREMA ČOKOLADA:

Postupak je isti kao prethodni,s tim da ćete u ovu kremu skupa sa maslacem dodati i čokoladu nakidanu na kockice,da se i ona otopi.

Kada ocijenite da su kreme skoro-pa-hladne pripremite prvi sloj keksa.

U kalup dimenzija cca 20x30cm poslažite sloj keksa tako da pokrije dno. probajte zapamtiti raspored slaganja da možete gornji sloj složiti identično.

Premažite kekse mlijekom (50-60ml.) u koje ste dodali par kapi arome vanilije.

Kad su kreme skroz hladne istucite slatko vrhnje u šlag. možete svih 500ml.istući odjednom,ali meni je bilo lakše 250ml.+šlag fix,zatim ostalih 250ml.+šlag fix. pola šlaga umiješajte u kremu od vanilije koju prethodno kratko izmiksajte na najvećoj brzini,a pola dodajte na isti način kremi od čokolade.

Rasporedite kremu od vanilije na kekse u kalupu i poravnajte. na kremu poslažite drugi sloj keksa,laaagano utisnite svaki keks,i premažite ih sa 50-60ml.mlijeka u koje ste dodali par kapi ruma.

na drugi sloj keksa rasporedite i poravnajte kremu od čokolade,i ostavite kolač pola sata do sat u hladnjaku da se krema stisne.

Na stisnutu kremu od čokolade premažite šlag koji ste napravili od 2 vrećice šlag pjene miksane sa 200ml.mlijeka. vratite kolač u hladnjak.

Posluživanje

Već nakon dva sata kolač ćete moći fino rezati na kocke,

poslužiti i uživati

coolinarika.com