Lagana rolada sa šumskim voćem

Tko kaže da su lagani voćni kolači rezervirani samo za ljeto???
Budući da do svježeg voća u ovo doba nema šansi doći , kupih zamrznuto šumsko voće, malo šlaga, bademe u listićima i kolač je bio gotov za 40 minuta! I to pravi ljetni, osvježavajući. Vjerujte, ovaj vas kolač neće ostaviti ravnodušnim, gotov je stvarno za čas a predivna je kombinacija kreme od šlaga i voća umotana u urnebesno finu hruskavu koricu od prženih badema i slatkog bezea.
Potrebno:

4 bjelanjka
25 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag badema u listićima (gotovo proizvod)
500 ml vrhnja za šlag
1/2 vrećice kremfixa
žlica šećera u prahu
25 dag zamrznutog šumskog voća (ili bilo kojeg drugog svježeg kojeg imate na raspolaganju)
Priprema:

Bademe rasporediti po papiru za pečenje preko velikog lima od pećnice. Pogurnuti ih u pećnicu na 5-7 min na 170ºC. Budite oprezni da vam bademi ne izgore, jer jako su tanki pa im ne treba puno. Čim počnu mirišati, gotovi su.
Bjelanjke za to vrijeme dok se bademi peku miksati dok ne postanu čvrsti pa tada postepeno dodati šećer i vanilin šećer. Smjesu od bjelanjaka rasporediti preko badema pa oprezno žlicom zaravnati. Vratiti u pećnicu i peći prvo na 200ºC 10 min, a potom smanjiti pećnicu i peći još 20 min na 150ºC.
Kada kora lijepo požuti izvaditi ju iz pećnice i ohladiti.
Šumsko voće odmrznuti prije upotrebe kako ne bi pustilo previše tekućine unutar kolača.
Ohlađenu beze koru premazati šlagom, rasporediti voće preko njega pa uz pomoć papira za pečenje na kojem se kora pekla oprezno i malo po malo zarolati, odnosno saviti u roladu. Polako ovo radite stalno pritiskajući rukama uzduž rolade kako ne bi popucala.
Dobro rashladiti, rezati na tanke komade i uživati u svakom zalogaju.

Dobar tek.....