Kuhana jaja su zakon, no ovaj je način pripreme još bolji

jaja, srce, Valentinovo, jaja, način, test, jaje, ljuska od jajeta   , jaja, kuhanje, kuhano jaje , načini, kuhana jaja, priprema,  uskrsno jaje, guljenje, metode

Jaja su jedna od savršenih namirnica jer su vrlo zdrava, mogu se jesti kad god i s čim god poželite, a ujedno se i vrlo lako pripremaju.

Već smo nekoliko puta pisali koji je način pripreme jaja najbolji i svaki su se put na vrhu liste našla tvrdo kuhana jaja. Ona su zlatni standard s kojima ćete dobiti dovoljno proteina, a najmanje masti jer ne zahtijevaju pripremu na masnoći.

Međutim, pronašli smo novu foru koja se čini čak i boljom od kuhanih jaja.

Što kažete na jaja kuhana na pari?

Ideju su otkrili na Huffington Postu gdje autorica Julie R. Thompson spominje da se kod kuhanih jaja često ne zna koliko bi ih se točno trebalo kuhati, odnosno kad su kuhana predugo nekad se na jajima pojavi ona izdajnička zelenkasta boja, a ako ih pak kuhate prekratko, a jaja su jako svježa, tada ih je prilično teško oguliti. Ako vam se žuri, to može biti mala "noćna mora".

Osim toga, otkrila je u članku - jaja kuhana na pari bit će brže gotova te će biti "nježnija" zbog drugačijeg procesa kuhanja, a zbog toga što se kuhanjem na pari ne mijenja temperatura kuhanja (kao kad ubacite hladno jaje u kipuću vodu), zbog toga će se lakše oguliti. Zbog toga, a i činjenice da se ljuska jajeta najlakše guli kod pripreme na vrlo visokim temperaturama.

Kako ih kuhati na pari?

Ako imate dodatak za kuhanje povrća na pari, na isti ga način iskoristite i za jaja. U posudu stavite samo malo vode, poklopite je i stavite na vatru da voda zakuha. Potom nježno spustite jaja u mrežu/dodatak za kuhanje na pari, poklopite ih te ih za klasična kuhana jaja kuhajte oko 6 minuta, a za tvrdo kuhana 11 do 12 minuta.

Kad su gotova, brzo ih prebacite u hladnu vodu koja će zaustaviti proces kuhanja.

Izvor: index.hr