Jednostavni čokoladni keksi koji će se sljubiti s toplim napicima

keksići, recept

Sezona kuhanog vina, pjenušavog punča i čajeva raznih okusa stigla je zajedno s blagdanskim ugođajem. Kako ne bi sve ostalo na slavnim zimskim napicima, pronašli smo recept za čokoladne kekse koje možete jednostavno i brzo napraviti sami, a zbog oblika pločice ovaj je keks savršen za umakanje.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNE KEKSE

Tijesto

-225 g maslaca na sobnoj temperaturi
-225 g šećera
-1 veće jaje
-1 ½ žličica ekstrakta vanilije
-1 ½ žličica ekstrakta badema (ili koristite još ekstrakta vanilije)
-675 g brašna
-1 žličicu praška za pecivo
-85 g Belbake čokoladnih kapljica

Nadjev

-75 g bijele čokolade
-75 g tamne čokolade
-Šećerni ukrasni
-Badem u listićima
-Kandirano voće

PRIPREMA ČOKOLADNIH KEKSI

U velikoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer. Kad dobijete kremastu smjesu dodajte jaje i ekstrakt vanilije i badema. Umiješajte zatim brašno, prašak za pecivo i čokoladne kapljice. Mi smo se odlučili za Belbake čokoladne kapljice s 50 posto kakaa. Tijesto ostavite u hladnjaku 30 minuta.

Stavite grijati pećnicu na 170°C.

Tijesto razvaljajte na brašnastoj površini kao što biste tijesto za pizzu na debljinu od pola centimetra. Za rezanje tijesta na trakice širine 2,5 cm i dužine 10 cm koristite nož ili rezač za pizzu.

Narezane trakice stavite u tepsiju na papir za pečenje i pecite od 8 do 10 minuta ili dok trakice ne poprime svijetlo smeđu boju na rubovima. Kad je gotovo, ostavite da se ohladi.

Otopite bijelu i tamnu čokoladu odvojeno i prelijte naizmjence po keksima. Na još vruću čokoladu posipajte Belbake šećerne ukrase, bademe u listićima i kandirano voće.

Izvor: zadovoljna.hr