Imocki crnjaci svakodnevno nasmijavaju i vesele mnogobrojnu publiku

posavski obzor, prosjaci i sinovi, Imotski, Imotski, crnjaci
..."Imocki crnjaci" koja iz dana u dan broji sve više sljedbenika. Vicevi i šaljive dosjetke svakodnevno izmamljuju osmjehe na lice svih onih koji su na neki način povezani s ovim krajem.

Stalno se koriste lokalni izrazi koji u svima bude osjećaj ponosa, a u onima koji su daleko, osjećaj nostalgije. Nostalgije za rašćikon koja nikad neće biti raštika, Imockin koji nikad neće biti Imotski, ćaćon koji nikad neće biti otac i Hrvackon koja nikad neće biti Hrvatska. Sve su to izrazi koji se svakodnevno pronalaze na statusu ove popularne stranice. Međutim, najčešće od svih spominje se sveti automobil kojeg svi poštuju i cijene. Riječ je o Mercedesu. Autu koje nikad neće umrijeti i koje će uvijek biti bolje od konkurencije. Vozanje drugih automobila u Imotskom predstavlja bogohuljenje koje odmah zahtjeva temeljitu životnu ispovjed. Alfa, BMW i slična imena u usporedbi sa Mercedesom čak se ni ne smatraju automobilima.

Pored svega ovoga tu je i nenadmašno Autopoduzeće Imotski. Šaljive dosjetke putnika koji su se vozili s autobusima ovog poduzeća kao i prepričane izjave vozača tjeraju suze na oči.

Ne treba zaboraviti ni Matana, glavnog lika kultne serije Prosjaci i sinovi kojeg je utjelovio poznati glumac Rade Šerbedžija. Galantar iz Imotskog je jedan od simbola ovog grada, a u 13 epizoda tv serije prikazuje svu snalažljivost i domišljatost jednog tipičnog Imoćanina. Često se njegove zgode i nezgode prepričavaju na stranicama Imockih crnjaka.

Ova mega popularna stranica trenutno broji preko 570000 facebook sljedbenika, a taj broj će sigurno rasti jer je dobra zabava za sve sljedbenike zajamčena. Ako već niste, svakako lajkajte Imocke crnjake!

grude-online.com