Hercegovački svatovi: Zna cijelo selo da je češće bila na zadnjem nego na prednjem sjedištu

svatovi, bijeg, pohođani, svatovi

Taman su mislili kraj godine, nema ih više, češće bili u svatovima nego šef sale.
Davno je Željka govorila svojim dvima, ned'o Bog da budete k'o sestrina mala. Zna cijelo selo da je češće bila na zadnjem nego na prednjem sjedištu. Željku odma muka ufatila, obuć se, prinos odnijet, jabuku bacit...a i kitnje za po'ođane se nabere majku mu. Dok se njih tri naruče na frizure i šminke mogo je ćaća komotno golfa zamjeniti.
Gleda u tzv. sakrament teku Željka, njihovi su našem Anti bili svi kućile. Dok sve vratimo treba pozajmice štogoć uzet. A i ne možeš obuć isto što i Marijinoj maloj, reć će narod jel imala išta drugo. Viče svome Vinku da i on uzme štogod odijela u Patriziji pa da provuče sa njenim kompletom na 36 rata. Ima ono jedno odijelo od mature, šnajderica ga prekrajala 9 puta k'o da je Yugoslavija. Cure će posudit nešto od kolegica a i ima onih jednom nošenih haljina na fejsu.

Uvezala Željka mixer, ambasadorku i opravu, sve na 36 rata. Prije će se uvest crypto valuta nego to Vinko otplati. Preko štele našla termine u neke lijeve šminkerice, lakše upast bez plaćanja na Sveučilište.

Par dana prije zove sestru da je pita šta treba maloj napravit od hrane. Kaže ova 4 ovala kiflica, 3 tepsije bureka i krme nakoso narezano, al et nemoj se zamarat.
Odnijela Željka prinos, naravno večer prije svadbe da prošnjuha šta se dešava. Mixer omotala u prozirni papir da se vidi svih 58 priključaka koje je kupila. Manje dijelova Optimus Prime ima. Mislila je umotat onu fritezu što stoji kući ima 10g ali miš jok kabal izijo. Vinko 3 dana istovaro kiflice i burek uz dobacivanje na glas od Željke:"Nemoj da ti krme ostane, nije baš malo hihi". Vratio i onu "njihovu" gajbu pive i sky colu što stoji kući od prošlog Božića.

Posjedili malo, upitali par neizostavnih: "Gdje će mladenci živjeti" i "Gdje mladoženja radi"?

Vinko ne znajuć situaciju bacio šalu: "ajde nek se žene samo nek nije veći stomak u matere nego u ćeće rok rok". Željka mu ispod stola zadala lowkick, pitanje je oćel moć u cipele stat sutra.

Zabavni tekst prenesn sa TERSA