Hercegovački svatovi: Ovako ćemo i kod nas za 2 mjeseca, trudna sam

vjenčanje

Pa u 10 na frizure kad im DajaMejkap nanese Siporex i fasadu. Okačila im Neda na glavu sepet sarmica i pundži. Željki na glavi 800 šnala, ne dao Bog da krene sijevat, uzemljit će je k'o repetitor na Fortici. Vinko za to vrijeme zarizikao markicu da opere golfa, vapom ga prešao unutra i vani.

Kaže Željka da ne doručkuju vele, dobila je provjereni intel da će bit ručak za po'ođane i onaj norveški stol. Sriktali se znači Bože, tepa joj Vinko Merkelica moja a ona njemu, šuti đavle eto te k'o za ukopa.

Upali u mladinih na skup, da nije bilo golfa niko ih ne bi prepoznao. Vinko se odma dosuko rakijetine a Željka osluškuje komentare na kiflice dok trpa burek na osmicu.
Eto svatova, sirene, uzbuna, strka... Pjevaju izađi mlada, Vinko poguran dere se: "Eto izađe i ona i dite rok rok". Željka ga izbičevala pogledom. Kad je mlada izašla zapuca se, rafalanje...k'o da se gangsta spot snima. One dvije dobile Hello Kitty ulogu (kite svatove), Željki srce k'o u Phelpsa, izrefat će dvije jabuke.

Poigrali još malo, prokomentirali "njegove" pa put crkve. Vinko kaže neće on u crkvu jer ih vinčava "skinuti fratar". Kaže mogo sam ih i ja prikrižit umjesto njega. Iz crkve pravac u njegovih da im vide kat kuće jel čemu. Vinko već k'o kotao, pomiješao 6u vrstu rakije. Željki zlo došlo kad je vidjela ženu u istom kompletu, rekla Vinku da je slučajno polije crnjakom. Zaputiše se u salu, djeca mu golfa okitila, kad je puko balon u vožnji Željki trepavice od 30ke otpale.

U sali Željka izabrala mjesto, izmjerila aritmetičku sredinu sale da može sve snimiti. Vinko izvalio metar i odmjerio gdje točno oval mesa spuštaju pa sjeo. Ćuška ga Željka da izađu na ples; prije bi nagovorio Čovića da abdicira. Željka, prvakinja truse u HNŽ-u, zavela kolo u 9 i pustila ga u ponoć, tri fute na hitnoj završile zbog vrtoglavice.

Za to vrijeme Vinko plako tri puta, jednom na himnu, drugi put kad je prebiberio juhu a treći od dragosti kad je čuo da ima lešo. Ćeri okitile svatove, naslušale se loših fora k'o žena Mirka Fodora za života. Oko cenera izvalile baletanke iz torbe jer su pete bile veće od potkoljenice.

Vinko dočeko "motore" da izađe malo "ludovati" dok je Željka utapala lubenicu u fontani od čokolade usput cinično dobacujuć mladi: "Ko da si mi se malo udebljala hihi"!
Iza ponoći okitiše Steve Jobsa (onaj što jabuku kupi) a Vinko nervozno krene isčekivati Neko Zalešo-a (onaj što lešo nosa, crni pojas iz baratanja štipaljkom).

Nakon što je Vinko olešio dva krmčića a Željka odmjerila zadnju toaletu krenuše kući. Radost i veselje u autu prekide mlađa kćer: "Ovako ćemo i kod nas za 2 mjeseca, trudna sam".

Zabavni tekst prenesn sa TERSA