Ekskluzivno: Kako se popisuje tipična Mostarka

popis stanovništva, Mostar, popis stanovništva, Mostar, mostarka, popis, sunspenzija, BIH, popis, Popisivači, Hrvati, u općini Gradačac, predsjednik općinskog povjerenstva, Ferid Durmišević, napustili posao usred popisa, BIH, Bošnjaci, Čitluk, popis, popis stanovništva, popis, popis stanovništva, BIH, popis stanovništva

Jučer smo donijeli priču o tome kako se na popisu izjasnio jedan tipični Mostarac, a danas pročitajte kako je to uradila jedna tipična Mostarka koju je naš portal HERCEGOVINA.info posjetio skupa sa popisivačicom.

Ekskluzivno: Evo kako izgleda jedan dan popisivača u Mostaru

Dobar dan kako ste?
-Čuj kako sam? Kako bi bila dvije mašine veša sam oprala od jutros.

Mi smo popisivači, pa moramo uzeti neke podatke od vas.
-Ne znam vam ja ništa, danas je najbolje držati usta zatvorena

Da li ste udati gospođo?
-Jesam za Zrinjski!!!

Kako za Zrinjski moja ženo?
-Evo kako onaj moj bleso cijeli tjedan živi za Zrinjski. U ponedjeljak komentira utakmicu, a već u utorak misli na slijedeću. U srijedu je na treningu i sprema taktiku, koju u četvrtak iznosi svojim prijateljima. U petak počinju pripreme za utakmicu, a u subotu je cijela obitelj u navijačkom transu. Nedjelja i jeste nedjelja, i ta vražija utakmica.

Dobro, dobro, a da li ste uposleni?
-Moja ti ko da si gluha. Jesam ti rekla da sam već dvije mašine veša oprala, a još me jedna čeka. Hvala ti Bože da su ovi u tržnim centrima počeli prodavati gotova jela, pa ne moram više kuhati. Ali moja šuti o tome, onaj moj je tabijasus, pa da zna da ne kuvam svašta bi bilo.

Pa odakle vam je na pamet došla ta ideja?
-Iz prkna, čuj odakle mi? Bona bila pa moramo se mi žene snaći.

Gospođu koju ste školu završili?
Završila sam ti ja svakakvih škola, i osnovnu i srednju. Pošla sam bila i na fakultet, ali ovaj moj bleso kaže da je ženi mjesto u kući.

Imate li gospođo neki hobi?
-Ček moja da malo razmislim. Pa, hobi mi je ići na fuka sa svojim prijama. Mi lijepo sjednemo, pa pričamo o svemu i svačemu. Za par sati druženja sve saznaš ne treba mi ni televiziju paliti.

To Vam i nije neki hobi baš.
-Čuj nije, baš si mi neka blenta. A, imam ja još jedan hobi. Volim ti biti na internetu i na facebooku. Omiljena mi je grupa Ćaltu za predsjednika Zrinje. Tako se zadubim u nju da mi je par puta zbog toga zagorio i ručak.

Imate li neki dodati posao?
-Da vam pravo kažem razmišljam da otvorim butik u jednom od tržnih centara. Znaš onu moju Sonju, ma sigurno ne znaš, al aj nema veze. Da ti skratim priču, Sonja je otvorila butik u tržnom i prava je dama. Dođe na poso kad oće, ode kad oće i prava je dama. A kada je otvarala butik svi su pričali: Čuj Sonja otvara butik, ta će ona otvorit ne zna ni prozora u stanu otvorit.

Gospođo draga sada je vrijeme da pređemo na ozbiljna pitanja

-Čuj ozbiljna, a ovo je do sada bilo neozbiljno? Što se ovo čuje, kao da lupa nešto? Kuku meni pustila mi mašina. Mrš mala, kifeli mi iz stana zbog tebe ću popit degenek od onog svog blese.

PS: Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je slučajna

HERCEGOVINA.info