Dugo toplo ljeto: Kako nas deru na našem Jadranu

plaža

Živimo u Mostaru i godinama već sa prvim ljetnim vrućinama idemo vikendom na more. Tako je bilo i za prošli vikend kada sam sa obitelji otišao u jedno od nama najbližih destinacija. Pobornik sam teorije da se sve plaća i ne idem na more sa paštetama, paradajizom i prenosnim frižiderom, ali sam nakon svega uvidio da se takvo što ne isplati.

Već na samom ulasku u mjesto(nije važno koje je, jer u principu svuda je isto) dočekala nas je naplata parkinga. Parking je samo parking bez hladovine i to me je koštalo 50 kuna. Na plaži smo uzeli još dva suncobrana i dvije ležaljke, i taj luksuz smo platili 120 kuna. Kada smo se smjestili na plaži otišli smo u obližnji restoran na kavu. Dvije nesice i dva soka za djecu su koštale 64 kune.

Ajde u redu svjestan sam da se tu ne plaća samo piće, nego i mjesto u hladovini na samo nekoliko metara od mora. Došlo je vrijeme ručka i tu je uslijedilo moje razočarenje. Naručili smo 4 pizze, te 4 krigle piva i 4 soka.

Prvo razočaranje je pizza sa par listova salame koji su tako prozirni da mi nije jasno  kakva je to mašina uspjela izrezati tako tanko? Uz to još par komadića sira, te nekolike gljive. Brat bratu ta pizza koja je totalno neukusna uz sav morski ugođaj ne vrijedi ni 10 kuna, a nama je oznojeni i neljubazni konobar donio račun na kome je stajalo 384 kune .

Plaćajući račun rekao sam konobaru da je pizza neukusna i siromašna, a on mi je drsko odgovorio da nemam pojma što je pizza, te da nas on nije tjerao da je jedemo.

Ne računajući utrošeno gorivo jedan dan na moru nas je koštao 618 kuna.

Na kraju sam shvatio da smo ošišani kao ovce. Opet napominjem da mi ni najmanje nije žao potrošenog novca koga smo i namjenili potošiti, ali sam očekivao barem pristojnu uslugu i kvalitetu onoga što sam platio.

Kada svemu ovome pridodam čekanje na granici više od sat vremena onda mogu reći da nam je nedjelja na moru skroz prisjela.

HERCEGOVINA.info