FOTO  Donosimo vam tri tajne savršene fotke

fotografija, tajne, poznate zvijezde

1. Obrati pozornost na kukove

Ovo je stari Hollywoodski trik koji koriste brojne zvijezde. Uz pomoć njega izgledat ćete samouvjereno.

Ramena neka ti u odnosu na fotić budu postavljena ravno, a ostatak tijela pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na fotoaparat. Težinu prebacite na jednu nogu jer ćete tim potezom istovremeno vizualno izdužiti noge, stanjiti struk i stvoriti dojam da ste viši nego što ustvari jeste... Ne zaboravite staviti ruku na struk!

Odlično, ali pomalo komplicirano, zar ne?

2. Zauzmite stav balerine

Točnije, sjedite poput njih.

Čest problem kod fotki na kojima sjedimo je to što naša leđa izgledaju pomalo pogrbljeno i to ne izgleda baš privlačno. Zamislite da ste balerina i da morate sjediti i hodati maksimalno uspravno. Uvucite trbuh, ispravite se i pomalo podignute glavu kako bi vaš vrat izgledao duže.

3. Grupne fotografije

Tu ne postoji poseban trik, osim činjenica da je pažnja promatrača podjeljena na sve osobe na fotki (osim ako je riječ o vašoj simpatiji pa ćete gledati samo nju/njega).

Jedino na što trebate pripaziti je da ako stojite na samom kraju grupe, svoje kukove okrenite prema ostatku grupe, ramena okrenite prema kameri i pomalo ih zabacite unatrag. Ako ste pak "zapeli" u sredini, držite se pravila o 45 stupnjeva kako bi vizualno stanjili kukove.

Izvor: cool.hr