Čudo u Mostaru: Proradio semafor u dvorani

semafor, Mostar
Nakon što je zbog kvara na semaforu odgođena košarkaška utakmica, grad se našao u velikom problemu. Kako je taj semafor zadnji krik tehnologije na svijetu je malo stručnjaka koji ga mogu vratiti u radno stanje. Slučaj o kvaru semafora podijelio je na svom twiter profilu čovjek koji u Mostaru radi za nevladin sektor, tako da se ta vijest brzinom munje proširila ovom popularnom društvenom mrežom.

Igrom slučaja vijest je stigla i do vrhunskog svjetskog stručnjaka za košarkašku tehnologiju Slobodana Kosarksona, koji je opet igrom slučaja na odmoru u Hercegovini. Gospodin Kosarkson dijete je iz miješanog braka, majka mu je žena iz Hercegovine, a otac mu je muškarac koji je iz Skandinavije, a sinu je dao ime Slobodan jer je svojevremeno igrajući košarku donio svom selu pobjedu pogotcima iz slobodnih bacanja, Gospodin Kosarkson stariji zakleo se tada da će svom djetetu dati ime u spomen na to slobodno bacanje.

Kosarkson junior je zahvaljujući ocu zavolio košarku, te je postao jedan od glavnih stručnjaka za elektronsku opremu koja se koristi u ovom popularnom sportu. Kada je sinoć pročitao da je kvar na semaforu novije generacije odgodio utakmicu, sličnu onoj po kojoj je i dobio ime Slobodan se jutros u 3 sata ujutru pojavio pred dvoranom u Mostaru gdje ga je dočekao izaslanik visokog predstavnika, kao i glavni pokretač ove akcije iz nevladinog sektora koji se nada da će zbog ovog dobrog djela dobiti neku od Nobelovih nagrada. Semafor su odmah osigurali pripadnici SFOR-a, a gospodin Kosarkson se uputio u borbu protiv stroja znajući da vrijeme nije na njegovoj strani. Nakon 10 sati iscrpljujuće igre živaca semafor je napokon popravljen i iz dvorane je slavodobitno pušten bijeli dim.

Umoran i iscrpljen gospodin Kosarkson je izjavio da se nada da će večerašnja utakmica biti slična onoj po kojoj je on dobio ime, pa možda za nekih 9 mjeseci na svijet dođe mali Semaforko ili Semaforka. Ovu čudesnu vijest odlučili smo podijeliti s vama dragi naši čitatelji, u nadi da će u zahvali na trudu gospodinu Kosarksonu dodijeliti diploma grada za životno djelo.

PS. Svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna.