Čudo od čokolade: Senzacija koju mogu pripremiti i totalni amateri

brownie s višnjama, recept
O čokoladnim kolačima čije ime i ne prevodimo s engleskog, već ih jednostavno zovemo izvornim imenom - brownie(s), ne treba puno pričati. Radi se o vrlo jednostavnim kolačima, prepunima čokolade (što tamnije, to bolje), idealnima za svaku kuhinju i svaku priliku.

Odlični su u svojoj izvornoj varijanti, a još bolji uz razne dodatke ubačene u smjesu, poput orašastih plodova, karamela, dodatnih kockica čokolade ili voća. Probajte ih u kombinaciji s višnjama, vjerujemo da će vam se svidjeti ovaj kontrast slatke čokolade i kiselkastih višanja.

Kad su slastice u pitanju, višnje su odlične i u drugim kombinacijama, poput poznatog francuskog deserta s višnjama znanog pod imenom clafoutis.

Jeste spremni za pečenje? Jeste do kraja pročitali recept? Odlično, jer ako niste, napravili ste prvu od 12 grešaka koje radimo kada pečemo kolače, saznajte koje su ostale.

Sastojci:

250 g tamne čokolade
200 g maslaca
150 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 žlice kakaa u prahu
3 jaja
150 g glatkog brašna
340 g višanja (1 staklenka kompota od višanja)

Priprema:

1. Ocijedite višnje iz kompota.

2. Na pari otopite maslac i čokoladu, umiješajte kakao i sve malo prohladite.

3. U dubljoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljeni maslac i čokoladu pa kratko izmiksajte.

4. Dodajte brašno i prstohvat soli pa i to kratko izmiksajte.

5. Dodajte višnje pa ih lagano umiješajte špatulom.

6. Smjesu prebacite u pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, poravnajte špatulom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 40-45 minuta.

7. Izvadite brownie iz pećnice, pustite da se potpuno ohladi pa ga narežite na kocke i poslužite.

punkufer.hr