'Ćevap fest' posjetilo oko 20.000 Banjalučana i turista

ćevapi
Ilustracija

Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, posebno što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.

- Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog 'Ćevap festa', ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, također, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, s perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje - poručili su organizatori.

Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tijekom tri dana festivala - najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica - „Kod Muje", a u stopu ih prate „Zlatna kruna", „Biljana" i „Stari recept". Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali sudionici - „Zamola", „Mira M", „Limun žut", „Druga priča" i „Akvana".

Manifestaciju su organizirali Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije grada na Vrbasu.

Fena