Centar 2 prvi proslavio Novu godinu

centar 2, Nova godina, Fenix, Damir Kljajo Ćalta, Božidar Bata Puljić

Doček je u utorak priređen u kafiću "Fenix", koji svake godine organizira sad već tradicionalnu feštu "Nova prije Nove". Za sve one koji su prvi put prisustvovali ovoj zabavi, vladalo je veliko iznenađenje.

Prskalice, odbrojavanje, ljubljenje, čestitanje... uslijedili su točno u ponoć 28. prosinca. "Sretna Nova, brate", "Hvala, također", "Sve najbolje i tebi i tvojima"... poručivalo se tri večeri prije Silvestrova. Vrhunac večeri uslijedio je ipak nešto prije ponoći. Naime, zvijezda večeri i najpoznatiji stanar mostarskog naselja Centar 2, Damir Kljajo Ćalta, osnivač Facebook grupe "Ćaltu za predsjednika Zrinje", zahvalio se svima na potpori u dosadašnjem radu. Grupa broji više od 650 članova i dosad je pokrenula i podržala nekoliko humanitarnih akcija. Grupa njeguje, kako Ćalta voli često naglasiti, pravi Mostar, Mostarce, liskaluke... i, naravno, HŠK Zrinjski.
Nakon što je u ime grupe "Ćaltu za predsjednika Zrinje" podijelio zahvalnice, među kojima je jednu poklonio i suvlasniku kafića "Fenix" Božidaru Bati Puljiću, legendarnom direktoru Zrinjskog iz druge polovice devedesetih, Ćalta je poručio i predsjedniku Zrinjskog Anti Vidačku da se čuva, jer on namjerava preuzeti njegovu funkciju. Završetkom obraćanja, za predsjednika grupe glazbenik Josip Bilać i njegov kolega su otpjevali pjesmu "Iznad Tešnja zora sviće - dobrodošao Ćalta predsjedniče".

Na tradicionalnoj proslavi "Nove prije Nove", prisustvovale su i brojne poznate osobe, gospodarstvenici, sadašnji i bivši nogometaši, rukometaši, rukometašice, treneri, članovi uprava mostarskih premierligaša... i svi oni su složni u jednom - da je ova proslava bolja i od one 31. prosinca.

Sve u svemu, na koncu može se reći kako će se posljednja fešta još danima prepričavati u mostarskom naselju Centar 2.

Piše: D.Drlje / Dnevni list