Carsko meso je vrlo podcijenjen komad mesa

Carsko meso, slani recepti, recept

JEFTINO, JEDNOSTAVNO I NEVJEROJATNO UKUSNO Uz ovaj trik komad svinjetine koji ste dosad izbjegavali pretvorit ćete u deliciju

 

Carsko meso je vrlo podcijenjen komad svinjetine. Jedan od najjeftinijh dijelova uz malo ljubavi lako je pretvoriti u nevjerojatno mekano meso s najhrskavijom kožicom koju ste ikad imali prilike jesti.

Tajna ukusnog carskog mesa je, osim u rađenju špeka i pancete iz nje, pečenje na niskoj temperaturi. Pripremati ga valja u posudi za pečenje koju ne treba nauljiti jer je meso dovoljno masno. Posoljeno meso stavite u posudu s kožicom nadolje. Pećnicu uključite na 120-125°C, poklopite posudu (ili je prekrijte aluminijskom folijom) i pecite oko 2 sata. Zatim povećajte temperaturu na 220°C, okrenite meso tako da kožica bude prema gore i maknite poklopac. Kada je kožica tamno smeđa i hrskava, gotovo je. Izvadite na dasku za rezanje i ostavite da stoji pet minuta. Narežite na komade i to je to.

Ako želite, uz meso možete ispeći i razno povrće. Primjerice, vrlo je ukusno u kombinaciji s crvenom rog paprikom . Ako se odlučite za nju, uklonite joj sjemenke, u unutrašnjost stavite malo maslaca i dodajte je mesu nakon što se peklo sat vremena. Kada je gotova, ogulite joj kožicu i spremna je za jelo.

Peći možete i luk, poriluk, mrkvu, tikvice... I sve po želji začiniti češnjakom (bijelim lukom).

Uz ovaj mali trik u carskom mesu ćete uživati kao - kralj.

croexpress.eu