Brzi japanski cheesecake od 3 sastojka

cheesecake, 3 sastojka, recept, cheesecake, Sastojci, recept

Savršeno sočna japanska torta od tri sastojka koju još nazivaju i japanskom souffle tortom ili jednostavno - japanskim cheesecakeom.

I samo da znate, ova je torta osvojila cijeli svijet i doista vjerujemo da ćete i sami, jednom kada je probate, poludjeti za njom.

Evo i zašto:

Ima samo tri sastojka, a takav osvježavajući okus dosad niste probali. Uvjeravamo vas.

Trebaju vam:

-3 jaja

-120 grama bijele čokolade

-120 grama neslanog svježeg krem sira

Trik:

Najbolje je kada su sve namirnice na sobnoj temperaturi, pa pazite da sir i jaja izvadite ranije iz hladnjaka.

Priprema:

-Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

-Upalite pećnicu na 170 stupnjeva.

-Bijelu čokoladu otopite na pari i kada se malo prohladi, dobro je promiješajte s krem sirom, a potom umiješajte i žumanjke.

-Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i njega potom dobro promiješajte s ostalim sastojcima.

-Smjesu potom prebacite u dublji, okrugli kalup (možete si pomoći i papirom, kako je prikazano u videu), kalup koji put malo lupite po stolu/plohi kako bi sav zrak iz biskvita izašao van, da kolač kasnije bude sočniji i da ne popuca prilikom pečenja.

-Kolač se peče tako da se duboki okrugli kalup stavili na tanji pleh s malo vruće vode kako bi para kružila pećnicom. Tako će kolač biti sočniji.

-Pecite ga 15 minuta na 170 stupnjeva, a potom još 15 na 160 stupnjeva i za kraj ga ostavite još 15 minuta u ugašenoj pećnici.

-Kada se ohladi do kraja, ukrasite ga šećerom u prahu ili nekim svojim izborom (bobičastim voćem ako žudite za slatko-kiselim kombinacijama).

Uživajte!

Izvor: index.hr