FOTO  Brkovi, Marčelo i Bajaga su priredili nezaboravnu noć u Mostaru

brkovi, Marcelo, bajaga

Službeni program je započeo već u 16:30 druženjem izvođača i novinara na press konferenciji gdje su bili prisutni predstavnici bendova Nešto između i Mustang koji su svojim nastupima otvorili Mostar Summer Fest. Na konferenciji se pridružio i Vedran iz Brkova koji je medijima obećao kao i uvijek zanimljiv nastup u njihovom stilu. 

Od 18:00h otvaranjem festivalskih vrata posjetitelji su mogli uživati u Chill out zoni i smješteni u udobne ležaljke slušati tonske probe izvođača, razgledati izložbu ilustracija u potpisu Elene Kostić, degustirati kvalitetna i vrhunska vina, odvoziti simulacijsku vožnju kroz Mostar na biciklu i tako osvojiti zanimljive nagrade, pozirati za karikaturu ili se družiti u jednom od postavljenih kornera kao što su rakija i koktel korner. 

Bend Mustang, kao domaći talentirani bend je dobio priliku da otvori Fest pred svojom vjernom publikom, nakon čega je uslijedio nastup mlade grupe Nešto Između čije su autorske pjesme privukle zavidan broj fanova. Nakon sjajnog zagrijavanja, publika je velikim pljeskom dočekala Marčela i Iskaz, a kada se ekipa od 11 članova pojavila na stageu i energično krenula s prvom pjesmom, publikom se razlio val energije koji je ponio sve prisutne. Uistinu sjajni, originalni i neobični, opravdali su povjerenje svojih fanova i zasigurno zaradili simpatije onih koji su ih sinoć čuli po prvi puta. Nakon nastupa su nam otkrili kako im je drago da su napokon dobili priliku nastupiti u ovom, punom sastavu te da je Mostar fantastičan domaćin.

Nakon Marčela i Iskaza, za dobru atmosferu su dalje bili zaduženi Brkovi koji su jednakom energijom uživali u simbiozi s publikom. Očekivano sa stylingom koji je uključivao umjetne tetovaže i šljokice, Brkovi su samouvjereno izvodili hit za hitom na koje je publika sjajno reagirala, baš kao i na komentare kakve je Shamso 69 britko iznosio između pjesama.

Večer je sinoć u Mostaru završena svojevrsnom proslavom povodom 30 godina uspješne i zavidne karijere kakvu uživaju Bajaga i Instruktori. Zašto imaju tako vjernu publiku bilo je jasno kada su se pojavili na pozornici i izazvali euforiju publike koja je uistinu bila prošarana svim generacijama. Iako je prvotno stage napustio bez izvođenja hitova poput 'Tišina' i 'Moji drugovi', Bajaga se na bis vratio na festivalsku pozornicu i publici poklonio upravo te dvije pjesme.

Nakon svirke, oni najvjerniji su ostali na druženju u festivalskoj zoni gdje se već sada sve priprema za drugi dan Mostar Summer Festa, gdje program službeno počinje od 16:30 press konferencijom, zatim se nastavlja druženjem od 18:00h u Chill out zoni. Podsjetiti ćemo da ulaznice za Fest možete naći na ulazu u KSC Kantarevac te da ćemo večeras uživati u nastupima bandova Anarhiv, Predgrađe, zatim slijede Edo Maajka, Jinxi te legendarni Partibrejkersi.

Vidimo se večeras na Kantarevcu, jer #TiSiFest!