FOTO  189. Samoborski fašnik - najava otvorenja

tz samobor , fašnik

...snijegu unatoč zaživjeti 189. Slobodna fašnička republika. Ključevi grada trebali bi preći iz ruku gradonačelnika Kreše Beljaka u nježne ručice Princa Fašnika i njegovih suradnika, Princeze Srake, Suca i Fiškala, a hoće li primopredaja biti mirna, dostojanstvena i dragovoljna vidjet će se od 18:30 sati na središnjoj pozornici.
Novi kabinet predvođen Princom najavljuje da su spremni saživjeti se s ovogodišnjim fašničkim sloganom „Let iznad Srakinog gnezda" i da će se u potpunosti posvetiti svojim novim, šefujućim ulogama.

- Gledali smo cijelu godinu kak se to radi u Hrvatskoj pa je i ova fašnička vlast spremna pred narodom glumiti da zna kaj radi i da je stvarno zanimaju problemi fašničkog puka. Posebno smo pak spremni glumiti da bumo šparni i da ne bumo strajbali porezne kune na bedastoće - obećao je Princ Fašnik koji će se sa svojom Vladom i na inauguracijskoj svečanosti prikazati u novom, filmskom ruhu.
Prve fašničke večeri predstavljaju se i samoborski srednjoškolci i gosti koji se probiju kroz snijeg, a u od glazbenika led probijaju (možda i doslovno) Money 2 i porinovac Mario Huljev te u fašničkom šatoru Učiteljice i Fini dečki. Predviđen je i prvi izbor pojedinačnih i grupnih maski, a osim na pet fašničkih lokacija u centru Samobora prigodni programi odvijat će i u 20-ak samoborskih ugostiteljskih objekata. Svi programi od 6. do 17. veljače su besplatni, ulaz u šator je slobodan, parkiranje se subotama i nedjeljama neće naplaćivati, a organizirana je i besplatna noćna linija u 2:30 i u 4 ujutro u nedjelju 8. i 15. veljače. Sve informacije o 189. Fašniku mogu se naći na www.fasnik.com.