18 KUĆANSKIH TRIKOVA KOJI OLAKŠAVAJU ŽIVOT: Otkrijte za što još služe spužva, kreda, kava, plahta, alu-folija…

smrt, beba, čišćenje, sredstva za čišćenje, kuća, mrlje, čistoća, jednostavne metode, čišćenje, čišćenje lica, tepih, mrlje, hrana koja opušta, čišćenje, kućanski posao , kalorije, trošenje, čišćenje, medicinski alkohol, uporaba, uporaba u kućanstvu, trikovi, kućanski trikovi

Ovih 18 trikova moći ćete primijeniti u svim sferama života, a uštedjet će vam vrijeme, novac i trud.

Kreda za neugodne mirise

Objesite malu vrećicu krede u ormar i odjeća vam neće nikada imati neugodan miris. Kreda je izvrsna za upijanje vlage i mirisa.
Alternativa aparatu za vakumiranje

Hrana ostaje svježa dulje u vakumskoj ambalaži nego samo u hladnjaku. Ako nemate aparat za vakumiranje, postoji jednostavan način da to učinite i bez njega. Stavite vrećicu sa sadržajem u veliku zdjelu vode. Tlak iz tekućine će gurati zrak iz vrećice i samo ćete je morati zatvoriti ili zavezati.

Slamke u buketu
Buket izgleda privlačnije ako cvjetovi stoje ravno i ne raspadaju se. Stavite mekane stabljike cvijeća u slamke i problem je riješen.
Otvarač za konzerve otvara zapečaćenu ambalažu

Znate onu ambalažu koja je čvrsto zapečaćena sa svih strana?! Za ovu prigodu imamo sljedeći trik: samo uzmite rotirajući otvarač za konzerve i prelazite njime po rubovima ambalaže.

Ručnik ubrzava sušenje
Da biste svoju odjeću brže osušili, stavite suhi ručnik među mokre stvari u bubanj perilice rublja, a zatim uključite centrifugu.

Led koji ne kaplje

Namočite spužvu vodom, stavite je u zapečaćenu vrećicu, koju postavite u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati led za nedajbože u pripremi, a on neće kapati dok se bude otapao.

Zrnca kave protiv parazita
Zrnca kave izvrsno su gnojivo. Posipajte ih po tlu u svojem vrtu i možete zaboraviti na parazite.

Odstranjivač šminke uklanja mrlje
Sredstvo za uklanjanje šminke može ukloniti šminku ne samo s vašeg lica, već i s odjeće - može vam pomoći da se riješite pudera, ruža za usne i mrlja od maskare. Ako bojite kosu kod kuće, ovaj proizvod dobar je za uklanjanje viška boje s vaše kože.

Plahta s gumicom za plažu

Iako je sozona kupanja i sunčanja gotova, znat ćete za ubuduće. Stavite plahtu s gumicom na pijesak, pričvrstite rubove vrećicama ili drugim prikladnim predmetima i imat ćete ugodnu zonu za opuštanje bez dosadnog pijeska.

Regenerator za omekšavanje kistova za šminkanje

Dodajte malo regeneratora za kosu u vodu, isperite kistove u njoj i pustite da se osuše prirodno. Kistovi će postati puno mekši.

Prskalica od boce

Svatko može brzo i lako napraviti prskalicu za travu kod kuće. Trebat će vam samo obična plastična boca i crijevo.

Zeleni čaj za biljke

Blaga otopina zelenog čaja može se koristiti za zalijevanje biljaka svaka četiri tjedna. Dovoljno je staviti dvije ili tri vrećice čaja na 10 litara vode.

WD-40 protiv mrlja od kave

Mrlje od kave ili čaja na bilo kojoj drvenoj površini neće biti problem ako ih obrišete krpom navlaženom sredstvom WD-40.

Balzam za usne liječi posjekline

Ako odmah namažete ranicu tankim slojem balzama za usne, prestat će krvariti i brzo se zatvoriti.

Eko-klima

Stanovnici malog bangladeškog sela izumili su jednostavan način za spas od vrućine. Tehnologija ne troši energiju i koristi plastične boce.

Krema za depilaciju njeguje stopala

Krema za uklanjanje dlačica pogodna je za omekšavanje grubih peta. Također je korisna tijekom manikure - omekšava kožicu oko noktiju.

Papir upija mirise
Plastični spremnici za hranu imaju pore pa često zadržavaju mirise čak i nakon pranja. Stavite zgužvani novinski papir u posudu i on će apsorbirati mirise. Operite spremnik ponovno prije korištenja.

Alu-folija za ekran

Iznenađujuće, dodirni zasloni reagiraju na foliju. Ako omotate olovku folijom, dobit ćete improviziranu olovku za smartphone. Ako nemate senzorske rukavice, umotajte prst u foliju prije odijevanja običnih rukavica. Moći ćete koristiti mobitel, a nećete morati skidati rukavicu.

net.hr