10 razloga zašto volimo jesen

imunitet, jačanje imuniteta, imunitetska bomba, proljeće, proljetni umor, napitak, jesen
1. Ima li išta utješnije od kriške tople bućnice? Bez obzira preferirate li onu na slatko ili slano, slastan komad jesenske klasike razveselit će sve generacije.

2. Hladne ruke u prohladnoj večeri najbolje je ugrijati šalicom kuhanog vina, koje je aromatizirano s nešto cimeta i klinčića.

3. Berba grožđa (ili jabuka) klasična je jesenska aktivnost za koju ne morate izdvojiti ni kune, a ponudit će vam obilje mirisne zabave.

4. Ako pri ruci nemate rukavice, dlanove obožavamo ugrijati tuljcem pečenih kestena. Srce nam najbrže kuca za slasnim marunima.

5. Tko nije barem jednom ukrao roditeljima žlicu vrućeg ajvara što se kuhao na štednjaku? Kraj rujna je zadnji čas za pripremu zimnice.

6. Od sezonskih prehlada najbolje se obraniti voćem s visokim postotkom vitamina C. Neretvanske mandarine, naš su favorit.

7. Grah je jesenska namirnica i vrijedan protein u kojem mogu uživati svi. Gusta juha ili varivo s grahom, salata s ovim finim bobicama i bučinim uljem, tortilje punjene meksičkom mješavinom na bazi ove namirnice samo su neke od idjeja za jesenske kulinarske poduhvate.

8. Jesensku večer obožavamo završiti gledanjem nekog dobrog filma. Pogotovo ako je riječ o putopisnom ili gastro dokumentarcu na Zagreb film festivalu.

9. Palačinke s reskim pekmezom od nara najbolji je početak dana. Skuhajte savršeni džem od šipka!

10. Pripremi omiljeno jesensko jelo i stavi ga na društvene mreže s hashtagom #volimjesen

punkufer.hr