1 maj u Mostaru: Od njih 14 dvoje ima posao ali se strah uvuko u grupu ako to dvoje moralo raditi jer im je gazda šupak

prvi svibanj, Buna, Mostar, vremenska prognoza, prognoza, prognoza vremena, 1 maj, Mostar

Mjesec dana se gledaju prognoze, svi u raji dodali Zadru za prijatelja i pitaju ga "Oćel padat na Buni za 1.maj"?? Njih 14 se mjesec dana dogovaraju, napravili grupe na 4 messengera, facebooku i održali 8 pripremnih sastanaka.Imaju i rezervu u Gorancima ako padala ali gore nema 3G-a. Od njih 14 dvoje ima posao ali se strah uvuko u grupu ako to dvoje moralo raditi jer im je gazda šupak. Jebi ga, ovaj jedan zna oko roštilja a drugi dobro fotografira (ima Photography® na profilu). Radi lakše organizacije podijelile se u grupi obaveze te se tako došlo do sljedećih činova:

MESAR

Važi za najvećeg poznavatelja mesa iako je zadnji put na roštilj donijeo vrat od dabra. Glumi da on zna gdje koje meso treba uzet. U 8 mesnica kupuje 5 vrsta mesa. Potroši 40 KM goriva. Tvrdi da na dodir može prepoznat ima li kruha u ćevapima.

PICAJZLA
Sebe zadužio za ubruse, plastične pizdarije, čačkalice, 8 začina, vodu i ostale pizdarije koje niko ne pipne. Dao više para na to nego za meso. U autu uvijek ima dekicu koja se savije u 2 centa, McKinley tronožac i frizider na 12V. Ne jede meso koje je ispalo na pod.

FRESH PRINCE OF PHOTOGRAPHY

Ništa ne radi, samo fotka okolo...kupio aparat, napravio stranicu Photography®...slika ćevape na makro postavkama, već u glavi broji lajkove od debeljuca.

ALKOHOLIČAR

U vječnoj dilemi da li ići na kvalitet ili kvantitet. Da li uzet 3 gajbe 0.33 ili kamion sarajevske dvolitrače. Uvijek prevagne na ovo drugo. Pojača još sa kartonom no-name votke od koje je zadnji put dvoje oslijepilo.

FOLKER

Zadužen za glazbenu pozadinu. Zna sve narodne hitove od ‘72 pa do danas. Poslije svakog roštilja mu skupljaju lovu za akumulatora jer mu mrtvi FM transmiter izvuče struju. Cijeli roštilj progovori tri rečenice: "Pazi sad ovu", "Joj kako je digne" i "Sinane oče".

LIK ZA ROŠTILJ

Jedini u raji koji zna oko roštilja i ima pribor. Zna kako da meso ne "zaljepi" i momenat kad ga treba skidati (najvažniji momenat na roštilju poslije momenta kad Sinana treba pustiti). Uvijek mu raja pogubi pribor, igraju raskrče sa roštilj vilicom ili prijete nožem ostaloj raji kad FOLKER pusti Šabana.

BEAR GRYLLS

Živi za roštilje i divljinu. Dođe na roštilj na džipinom, izađe iz vode. Digne 3 šatora, 4 ležaljke i osmatračnicu. Hoda sa karabinom okolo u vojnoj odori. Pali vatru trljajuć drvo od smolu iz uha. Upeca ribe na šnjuru od čizme i jede je sirovu.

Ters