Za hladnu jesen topla krem juha od bundeve

bundeva, bogata vitaminima i vlaknima, idealan obrok, Krem juha, izmiksati štapnim mikserom, naribanim muškatnim oraščićem, jela, zdravlje, hrana, juha, greške, kuhanje, bundeva, Krem juha, juha, recept
Krem juha od bundeve, kojima ovo godišnje doba obiluje, bit će idealan obrok za hladne jesenske dane. Bundeva je niskokalorična, ali bogata vitaminima i vlaknima, a priprema ove fine juhe je brza i jednostavna.

Za četiri osobe dovoljno je oko pola kilograma bundeve (najbolje žute bundeve) te jedan krumpir i mrkva. Bundevu, krumpir i mrkvu oprati, očistiti i narezati te podliti s vodom toliko da pokrije povrće, dodati sol i kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta, odnosno dok povrće ne omekša.

Nakon što je kuhano, povrće izvaditi u drugu posudu, izmiksati štapnim mikserom te uz lagano miješanje dodavati vodu, u kojoj se kuhala bundeva, do željene gustoće. Začiniti s još malo soli i papra, posuti svježim timijanom i naribanim muškatnim oraščićem te prokuhati na laganoj vatri još 5 minuta.

Po želji možete dodati malo vrhnja za kuhanje za glađu i kremastu strukturu juhe.

Tost kruh ili stari kruh narežite na kockice i prepecite na suhoj tavi ili u pećnici 5 minuta na 200 stupnjeva te ih poslužite uz toplu juhu.

Izvor: ipress.hr