Vozač autobusa došao na posao i htio voziti građane sa preko dva promila alkohola u krvi

vozač, pijanstvo, Dubrovnik
Kako doznaje Dubrovački dnevnik, vozač se pojavio na poslu, no njegovi su kolege primijetili kako se čudno ponaša. Nakon puhanja alkotesta, izmjerena su mu preko dva promila alkohola u krvi zbog čega je udaljen s radnog mjesta. Nije poznato je li vozač sankcioniran na neki drugi način.

Sindikalni Libertasov povjerenik Marko Mišić kazao je kako je prije nekoliko dana intervenirala njihova kontrolna služba no kako s detaljima nije upoznat.

Uvijek imaju zamjenske vozače

"Libertas ima visoke standarde i nemoguće je da se vozač koji na posao dođe neprimjereno odjeven, a kamoli pijan, primi volana", kazao je Mišić dodavši kako iz tih razloga sigurnost građana ni u kom trenutku nije ugrožena. Također je dodao kako postoje zamjenski vozački koji voze ukoliko iz nekih razloga određeni vozač ne može voziti.

Dobrom i brzom procjenom kontrolora koji su primijetili kako s vozačem nešto nije u redu izbjegnuta je moguća tragedija budući kako posao vozača ipak nosi veliku odgovornost. Stoga se pijani vozač ipak nije primio volana i tako možda riskirao živote građana.

Dubrovački dnevnik