VIDEO  Uživo prenosila svoj abortus na Twitteru

Ova 27-godišnja Amerikanka otvorila je profil na mikroblogerskoj društvenoj mreži Twitter, a iskoristila je i svoj blog i kanal na YouTubeu, da zabilježi svoje iskustvo uzimanja pilule pod oznakom RU-486, poznatijom kao "pilula za abortus". Cilj joj je bio da, kako je istaknula, "demistificira" abortus ostalim ženama.

Postovi koje je pisala izazvali su zgražanje među protivnicima abortusa. "Grčevi pomalo postaju sve češći", napisala je Jackson na svom Twitter profilu 21. veljače pod svojim imenom "antitheistangie."

A nekoliko sati kasnije mogli ste pročitati: "Definitely bleeding now." (Sada definitivno krvarim).



Jackson je za ABCNews.com rekla da se uvijek okretala svojim online prijateljima za podršku i da ih je zbog svoje neželjene trudnoće, sada trebala više nego ikada.

Jackson je imala IUD - intrauterine device (nešto poput spirale) koji se smješta u uterus kako bi se spriječila trudnoća, međutim to nije pomoglo i zatrudnila je.

Ova majka 4-godišnjeg sina s posebnim potrebama, koja živi u Tampi na Floridi sa svojim dečkom, kaže da je nakon prve trudnoće koja joj je ugrozila život ,od liječnika dobila savjet da više ne smije zatrudniti.

"Kad se moj sin rodio, odlučila sam da ću pokušati da više ne ostanem trudna te da ću, ako u tome ne uspijem, obaviti pobačaj, bude li to nužno", rekla je Jackson.

Da je trudna saznala je 13. veljače, nešto više od tri tjedna nakon što je začela, što je bilo dovoljno rano bi mogla izabrati tabletu RU-486, radije nego kirurškim zahvatom prekinuti trudnoću.

net.hr