VIDEO  U Omišlju ulovljen morski pas dug 8 metara

Celebrin kaže kako je već po čudnom položaju sinjala primijetio da se nešto neobično dogodilo s njegovim vršama, no ni na kraj pameti mu nije bio ulov morskog gorostasa teškog gotovo tonu.

"Kad sam pomoću vitla počeo podizati vrše, na morskoj površini se, omotan konopima i vršama, najprije pojavio veliki rep", ispričao je Novom listu Celebrin, dodajući kako se nemalo iznenadio kad je ugledao morskog psa u punoj dužini.



Mobitelom je pozvao kolegu iz Rijeke, a zatim i Nikolu Sparožića Harija, predsjednika omišaljskog ŠRD-a Zubatac, te su psinu, s udaljenosti od jedne milje, doteglili do kampa Pušća, u kojem se već okupilo pedesetak znatiželjnih Omišljana i gostiju.

Telefonski su kontaktirali i stručnjake iz Oceanografskog zavoda u Splitu, koji su zaključili da se najvjerojatnije radi o psini golemoj, vrsti morskog psa koja se hrani isključivo planktonima.

Po njihovoj preporuci, uz pomoć autodizalice, bagera i brodice, organizirali su akciju vraćanja uginule psine na morsku pučinu, na kojoj je potopljen na dubini od oko 60 metara.

Pretpostavlja se da je taj morski pas nedavno viđen u akvatoriju ispred Lovrana, a u potrazi za hranom zapeo je za konope te se panično okretao, zaplićući se sve više repom za vrše.

novi list