VIDEO  Svjetski prvak od novinarke tražio oralni seks

Lars Berger je sa svojim kolegama zablistao na Svjetskom nordijskom prvenstvu 2007. u japanskom Sapporu. Norveška je tada uzela zlato u štafeti 4x10 kilometara u skijaškom trčanju, a spomenuti nordijac je postao zvijezda YouTubea.

Razlog nije bio njegov veliki sportski uspjeh, već incident kojeg je vidjela cijela Norveška, a kasnije putem interneta i više od milijun gledatelja diljem svijeta. Što se dogodilo?



S obzirom na vremensku razliku u odnosu za Europu, zlatna štafeta je odmah po dodjeli medalja u Sapporu uletjela u vozilo norveške televizije NRK kako bi auditoriju u domovini ponudila prve izjave.

Uz spomenutog Bergera, na zadnjem sjedalu je bio i Eldar Rønning, dok je najbolji norveški skijaš trkač Petter Northug sjedio naprijed, odmah do novinarke NRK-a Ingerid Stenvold.

Nakon što su dali izjave, nekima od njih je bilo beskrajno dosadno, pa su izvodili gluposti dok je tada 29-godišnja novinarka u kameru najavljivala događaje za idući dan na SP-u u Sapporu.

  • Vozilo TV-kuće u kojem se sve odigralo

Najdalje je ipak otišao Berger koji je svojim kolegama jasno pokazao što bi volio da mu lijepa Ingerid radi, a pritom je gestikulacijom simulirao oralni seks. Ono što nije znao jest da ga snima širokokutna kamera i da je cijeli njegov show otišao u eter.

Zbog želje da što prije objave materijal sa svjetskim prvacima, u sjedištu NRK-a nisu ni pregledavali snimku intervjua, već su integralnu verziju pustili u norveška kućanstva. Ostalo je povijest, nastao je velike skandal, a Berger se nespretno pokušavao izvući iz neugodne situacije.

Taj ga je incident obilježio za sva vremena, pa su ga i u Vancouveru stigli 'duhovi prošlost'. Nakon što je sa svojim sunarodnjacima Bjørnom Hjelmesetom, već poznatim Northugom, te Martinom Johnsrudom Sundbyjem uzeo srebro u štafetnoj utrci, na dodjeli medalja je opet morao dati izjavu norveškoj televiziji NRK.

  • Norveška štafeta i Lars Berger (s mikrofonom) sjetili su se incidenta iz 2007. i na dodjeli medalja u Vancouveru

Ovoga su puta šefovi TV-kuće u Vancouver poslali muškog reportera Paul Gordon Nilsen, no Hjelmeset nije izdržao da ne pecne svog kolegu Bergera.

"Šteta što je Ingerid počela raditi u večernjim vijestima jer ju je Lars baš htio pozdraviti", rekao je vickasti Hjelmeset, a šalu je spremno prihvatio i Berger:

"Hej Ingerid, hvala ti na svemu. Morali smo ti malo osvježiti pamćenje".

Na konferenciji za novinare su kasnije pitali Hjelmeseta nije li malo pretjerao, no norveški veteran skijaškog trčanje je rekao da je sve bila šala i kako je samo htio podignuti raspoloženje. No, nekima je šala opet bila – neslana.


Net.hr