Valicon: Posjećenost bosanskohercegovačkih internet stranica za studeni 2010

Ova kompanija je nastala 2007. godine  i specijalizirana je na mala tržišta, rješenja prilagođena klijentima, napredne metodološke pristupe i dubinska istraživanja klijenata. Kompanija je partner Gemius S.A. za glavno online istraživanje gemiusAudience u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Makedoniji.

Internet stranice su rangirane po kriteriju broja stvarnih posjetilaca (real users).

Broj stvarnih posjetilaca (real users) - broj Internet korisnika koji su generisali najmanje jedan prikaz stranice odabranog web medija u datom mjesecu. Ovaj indikator se odnosi na aktuelni broj osoba (ne kompjutera, cookie-a ili IP adresa) koje su posjetile web mjesto u datom mjesecu.

Doseg - izražen je kao postotak, omjer broja posjetitelja (real users) koji generiraju najmanje jedan prikaz stranice na odabranom web mjestu  u datom vremenskom periodu i totalnog broja Internet korisnika u datom vremenskom periodu.

Gemius S.A. je najveća internet istraživačka agencija u centralnoj i istočnoj Europi, pruža široki dijapazon pretraživanja interneta, brojnim međunarodnim klijentima kroz regiju, a nedavno je također počela djelovati u Danskoj. Cilj glavnog istraživanja jest da postavi internet valutu mjerenja publike u svim zemljama gdje je kompanija prisutna. Radeći sa ključnim industrijskim spojenim odborima i drugim tržišnim igračima, Gemius pruža tačne, visokokvalitetne podatke za medija planere, kupce i prodavače.

Posjećenost bosanskohercegovačkih internet stranica za studeni 2010.

internet,valicon,statistika

Izvor: gemiusAudience, Bosna i Hercegovina, oktobar 2010, VALICON & GEMIUS S.A.