Unutar Zemlje postoji još jedna “drevna” Zemlja?!

Planeta Zemlja

... piše themindunleashed.org.

Studija predstavljena na konferenciji u Sacramentu tvrdi da bi prethodno neobjašnjivi omjer izotopa iz dubine Zemlje mogao biti ‘odjek' drevne Zemlje koja je postojala prije sudara s drugim nebeskim tijelom, za koji se procjenjuje da je doveo do formiranja Mjeseca.

Prema tvrdnjama naučnika, mogla bi biti riječ o materijalu koji je postojao prije sudara. Vjeruju da se samo dio Zemlje istopio kao posljedica sudara i da u dubini našeg planeta još uvijek postoji dio drevne Zemlje.

Naučnici su proučavali omjer izotopa plemenitih plinova iz dubine Zemljinog plašta u odnosu na omjer izotopa plinova pronađenih bliže površini.

‘Pokazalo se da postoje razlike između omjera izotopa plemenitih plinova u različitim dijelovima Zemlje i to se treba objasniti. Ideja da vrlo razorni sudar Zemlje s drugim tijelom veličine planeta nije u potpunosti rastopio i homogenizirao Zemlju izazov je našim idejama o formiranju planeta. Ako se teorija dokaže točnom onda možda gledamo dijelove drevne Zemlje, iz vremena prije sudara', rekao je profesor Sujoy Mukhopadhyay koji je bio na čelu istraživačkoga tima.