Umirovljeniku iz Njemačke koji preko oglasa traži ženu iz BiH javljaju se i mostarke

oglas, Njemačka
Udovice, samohrane majke, razvedene, pa i žene sličnih sudbina iz Srbije i Hrvatske, iako je May naveo da za ženu želi državljanku Bosne i Hercegovine, kontaktirale su redakciju Dnevnog avaza, koji je objavio oglas.

Mnogi mediji prenijeli su priču o misterioznom Mayu, koji traži ženu koja će ga njegovati i obavljati kućanske poslove s mjesečnom plaćom od 600 eura te plaćenim troškovima života.

Među onima koje su se javile bilo je i visokoobrazovanih žena. Jedna od takvih je izvjesna Selma iz Tuzle.

- Završila sam fakultet, ali već dvije godine nemam posao. Nemam ni momka, ali ni perspektivu. May je moja životna šansa za ljepšu budućnost - kazala je Selma.

U jednom od na stotine e-mailova, izvjesna Mirjana kaže da bi "voljela ostvariti kontakt s Mayom, pošto ispunjava sve uvjete".

- Osim toga, govorim i njemački jezik i imam diplomu njegovateljice - kaže se, između ostalog, u poruci.

Među udovicama i razvedenim ženama bilo je i samohranih majki koje su u Mayu, osim osigurane egzistencije, vidjele spas od bijede i sivila našeg društva.

- Vjerovatno vam pristižu tisuće mailova, što me nimalo ne čudi. Imam dvoje djece, samohrana sam majka i želim novu sreću za sebe i djecu. Molim vas da mi pomognete da ostvarim kontakt s ovim gospodinom - kaže se u poruci iz Mostara.

Mlada žena koja je željela ostati anonimna, kazala je da ima 24 godine i da je samohrana majka.

- Rado bih prihvatila ponudu gospodina iz Njemačke. Živim u Jajcu, imam petogodišnje dijete. Ima li šanse da mi pomognete, u Jajcu je situacija takva da mi se plače - napisala je mlada Jajčanka.