Ukrali pokojnika grobarima s lopate!

krađa leša

... vidio da je nestao pokojnik koga je dan ranije smijestio u kapelu. Rodbina je tog dana u ožujku 1995. trebalo točno u podne da preuzme tijelo i sahrani ga.

Upravnika Peru uhvatila je panika, jer za 20 godina koliko radi taj posao ništa slično nije doživio.

Pera se pravdao

Odmah je obavijestio direktora komunalnog poduzeća koje gazduje grobljem, a on mu je dao savjet da slučaj prijavi polciiji, piše Alo.

Pera je pravdao direktoru da je tijelo pokojnika bilo dopremljeno vozilom privatnog pogrebnika, ali da je sve bilo u redu.

- Sahrana je bila zakazana za naredni dan. Točno u 15 sati sam zaključao kapelu i otišao kući - jadao se Pera.

Ipak, ispostavilo se da su rođaci pokojnika ponovo došli na groblje čim je on otišao s posla.

- Kapela je bila zaključana. Otišli su na groblje da potraže nekog od radnika da im otvori. Vidjeli su povorku koja je baš tada ispraćala jednog smrtnika na večni počinak i od grobara tražili ključeve kapele. On ih je uputio na „odgovornu osobu", ali se njima žurilo jer su kupili novu grobnicu u centru varoši i nisu ga poslušali!

Komadom mermera iz dvorišta kamenoresca, koje se nalazi tik pored kapele, razbili su staklo na vratima kapele i ukrali pokojnika! - ispričao je prosjak koji se našao na groblju.

Sutradan je u tisku osvanula skandalozna vijest. Cijela varoš je brujala o tome i naveliko ispredala priče o krađi pokojnika. U službenom dopisu direktor komunalnog poduzeća je napisao da je rodbina provalila u kapelu i bez dozvole „odgovorne osobe" odnijela pokojnika.

Rodbina je poslije sahrane i zadušnog ručka završila u policiji. Unuk pokojnika je tvrdio da je zatekao otvorena vrata na kapeli.

Čaršijska lakrdija

- Grobarima koji su kopali raku sam rekao da ću dedino tijelo prenijeti na novo groblje u centru varoši. Mislio sam da je to dovoljno i da mi ne treba posebno odobrenje.

Valjda mogu svog dedu da sahranim tamo gdje ja hoću! Cijeli slučaj su napuhale novine. Vozač poduzeća za pogrebne usluge mi ništa nije rekao, a nisam znao da je on konkurent javnom komunalnom. Zbog njihovog rivalstva stradaju ožalošćeni ni krivi, ni dužni - rekao je unuk.

Predstavnici pogrebnih usluga tvrdili su na sudu da nije bilo krađe leša i da su to čaršijske lakrdije.

- Komunalno poduzeće pošto-poto hoće monopol. Nigdje ne piše da pokojnik mora da se sahrani u njihovoj režiji! - pravdali su se privatnici.