Učenik u Srbiji istukao profesoricu zbog jedinice iz matematike

Incident se dogodio u petak poslije nastave, a pretučena profesorica tog istog dana prebačena je iz Vranja u niški Klinički centar gdje je operirana.

Učenik S. A. sačekao je profesoricu poslije nastave kada ju je udario, a profesorica pretpostavlja de je bio revoltiran zato što mu je zaključila jedinicu, piše beogradski "Blic".

- On je inače imao mnogo izostanaka, i pored jedinice iz mog predmeta imao je i iz drugih. Poslije nastave krenula sam kući, čula sam korake iza sebe, ali nisam se obazirala. Odjednom je netko iz prodavanice nasuprot A. S. pozvao po nadimku, ali nastavila sam dalje i nisam mogla pretpostaviti što će se dogoditi. Nakon sto metara hoda, osjetila sam udarac u predjelu desnog bubrega, nakon čega sam pala. Znala sam da je to bio on, kaže profesorica.

Incident su vidjeli i ostali učenici koji su se u tom trenutku našli na ulici, ali profesorica Ilić kaže da ona vjeruje da oni ne smiju pričati o tome jer im on prijeti.

- Njega očigledno neko štiti čim se tako javno ponaša. Uznemirena sam, nikada nisam dolazila u konflikt s drugim učenicima i uvijek sam bila korektna, ne znam zašto se ovo dogodilo, ja sam samo savjesno obavljala svoj ​​posao. Operirana sam u ponedjeljak, ugradili su mi vještački kuk, nadlaktica mi je povrijeđena i ne znam šta će dalje biti. Još uvijek sam u šoku priča profesoria Ilić.

Ravnatelj gimnazije Ivica Marković kaže da je učenik nakon incidenta izbačen iz škole, ali zbog 220 izostanaka.

- Potreseni smo zbog svega što se dogodilo profesorici Ilić, jer je ona zaista dobar profesor i čovjek. Nikada za sve ove godine rada nije se dogodio ovako nešto.

Učenik A. S. Izbačen je iz škole i mi nemamo što više reći o ovome, incident se dogodio izvan škole a policija će utvrditi pojedinosti, priča za "Blic" direktor Marković.