U ovim zemljama se najviše gine zbog selfiea

selfie
Trojica studenata iz sjeverne Indije poginula su pokušavajući snimiti "odvažni" selfie ispred jurećeg vlaka.

Još jedan je stradao izgubivši ravnotežu fotografirajući se na rubu provalije duboke 60 metara, a drugi kada se poskliznuo na stepenicama ispred Taj Mahala, piše "Bangkok post".

To su samo tri od mnogih primjera koji pokazuju zašto je više Indijaca poginulo u nastojanju da snime savršeni selfie, nego što je ukupno bilo takvih slučajeva u cijelom ostalom svijetu.

Prošle je godine 76 Indijaca izgubilo život fotografirajući se, pokazuju podaci američkog sveučilišta Carnegie Mellon i Tehnološkog instituta u Delhiju.

Stručnjaci kažu da želja za skupljanjem što više ‘lajkova' i komentara na društvenim mrežama ljude motivira na sve riskantnije autoportrete digitalnim kamerama.

Na dalekom drugom mjestu je Pakistan gdje je zabilježeno devet smrti ‘od selfieja', pa SAD gdje ih je bilo osam i Rusija sa šest.

Indijaca ima šest puta više od Pakistanaca i četiri puta više od Amerikanaca, ali to ne objašnjava ovoliki nesrazmjer u broju žrtava.

U Kini, najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, bila su samo četiri takva slučaja, navodi se u studiji čiji autori pokušavaju podići svijest o sve riskantnijem ponašanju pri snimanju selfieja i sugerirati ljudima da samo uživaju u pogledu.