U Njemačkoj će se po prvi puta održati državno natjecanje u – topljenju čvaraka!

čvarci, greške, kolinje, pravljenje, čvarci, proizvodnja, biznis, Slavonija, čvarci, Pašteta od čvaraka, čvarci, natjecanje u - topljenju čvaraka, čvarci, hrana, Hrvatska, svinjetina
U Njemačkoj će se po prvi puta održati državno natjecanje u - topljenju čvaraka! Za to je zaslužna udruga Kroatische Gemeinschaft 'Kroatien' e.V. Neu-Isenburg.

'Željeli bismo da ova manifestacija postane tradicionalno gurmansko događanje u Neu-Isenburgu', poručuju organizatori.

Natjecanje će se održati 18. veljače 2017. godineu dvorištu Alte Goetheschule ((Hugenottenallee 82, 63263 Neu-Isenburg), a ekipe se mogu prijaviti do 10. veljače na stranici www.kro-ni.de.

'Kao udruga želimo održavati tradicijsku kulturu i ljudima pokazati koje još specijalitete, osim ćevapčića, hrvatska tradicija skriva', napominju organizatori.

Natjecanje počinje u 11 sati, kada počinje topljenje čvaraka u tradicionalnim kotlovima. Standardnu mast osigurat će udruga. Nakon kratke faze hlađenja, od 14 sati započinje degustacija, a u 15 sati je dodjela nagrada.

Uz natjecanje i degustaciju bit će organizirano predstavljanje udruge i informativni program o hrvatskoj kulturi i kulinarstvu te odredištima za godišnji odmor.

croexpress.eu