FOTO/VIDEO  U Černobilu ga šokirali radioaktivni somovi

ribe
Podvodni snimak mladog entuzijaste Eugenea Mazurenka brzo se proširio društvenim mrežama, iako naizgled pokazuje još samo jedan kanal i životinjski svijet u njemu.

No, ovaj je kanal sve samo ne običan. On se naime nalazi u neposrednoj blizini nuklearne elektrane koja je poznata u cijelom svijetu po katastrofi iz 1986. godine, a njegova je namjena bila hlađenje reaktora. Voda u njemu je već godinama ozračena, no usprkos tome u njemu se uspio razviti naizgled normalan život.

Ono što je gledatelje snimke najviše zaintrigiralo je svakako veličina ribe, posebno soma, no stručnjaci objašnjavaju da to najvjerojatnije nije rezultat izloženosti radijaciji već jednostavno nedostatka prirodnih neprijatelja.

Ovo svakako, nije prva ovakva snimka. Jednu sličnu mogli smo vidjeti prije godinu dana, a dosad ju je vidjelo gotovo milijun ljudi. Eh, što bi ribolovci dali za jednog ovakvog kapitalca... Naravno, riba iz černobilskog kanala nije za konzumaciju, niti će biti još vijekovima, piše portal 24sata.hr.