U bajkovitom Samoboru otvoreno blagdansko izdanje „Slatkog nokturna“ i novog turističkog proizvoda „Špelunkice“

samobor
". U sklopu ovih programa, u dvije atraktivne kupole se sve do nedjelje odvija zanimljiv i bogat program promocije samoborskog slastičarstva te prvi projekt pripovjednog turizma, u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora.

Samoborski slatki nokturno nastavak je već započetog projekta promocije samoborskog slastičarstva, ovog puta tijekom najljepšeg perioda u godini - božićnog adventa. Samoborski slastičari tako narednih dana predstavljaju, promoviraju i prodaju svoje slatke proizvode s naglaskom na razne oblike Marija torte koja će se ovom prigodom moći kušati i kupiti u nekoliko varijanti: Marija torta, Marija šnite, Marija minjoni i sladoledna tortica Marija, i to kod Franja cateringa, slastičarnice Monika i Slatke tvornice Medenko te slastičarnice i pekarnice Zemljič. Marija torta, netom je promovirana tradicionalna samoborska slastica čija je receptura revitalizirana uz potporu Hrvatske turističke zajednice, te ujedno povezuje kulturu, glazbu i gastronomiju.

Novi turistički proizvod pod nazivom „Špelunkica" prvi je projekt pripovjednog turizma također u organizaciji Turističke zajednice grada Samobora, te uz pričaonice, likovne radionice i predstave mali i veliki gosti imaju priliku uživati u blagdanskom raspoloženju i druženju. Špelunkicu su dekorirali samoborski likovnjaci, a program priča i radionica odvija se uz potporu Gradske knjižnice Samobor. Otvorenje „Špelunkice" uz žongliranje udruge Razbribriga pratila su djeca iz vrtića Grigor Vitez.