Trogodišnjak se napio oponašajući baku kako poteže iz boce sa stola!

alkohol, pijanstvo
Dijete je, kako doznajemo, bilo s bakom u prostoriji u kojoj je na stolu bila boca alkohola, najvjerojatnije rakije. Ne mareći što svojim ponašanjem odašilje krivu sliku trogodišnjem unuku, baka je potegnula iz boce, vratila je na vidljivo i djetetu dostupno mjesto i nakratko izašla iz prostorije.

Ostavši sam i oponašajući baku, trogodišnjak se “dokopao” alkohola i potegnuo iz boce. Ne zna se točna količina alkohola koju je popio, no malom organizmu nije puno trebalo da počne pokazivati simptome alkoholiziranosti, nakon čega je pozvana Hitna pomoć, a dijete potom završilo u rukama liječnika.

Slučaj nam je potvrdila i policija; glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Marko Ćaleta kaže kako se, po svemu sudeći, radi o djetetovu oponašanju postupaka starijih osoba u najbližem okruženju, da su liječnici dijete zadržali na promatranju te da je o slučaju, nalaže zakonska procedura, obaviješten Centar za socijalnu skrb.

Ova je vijest posebno zgrozila roditelje tako male djece; mnogi među njima osuđuju sve one roditelje, bake i djedove kojima su situacije kada je dijete “cvrcnulo” simpatične pa mnogi među njima maloj djeci, odnosno unučadi, i sami daju malo piva, rakije, vina, uz neprihvatljivo objašnjenje: “Pa neće djetetu ništa bit'!”

Glas Slavonije