Trikovi za čišćenje doma

smrt, beba, čišćenje, sredstva za čišćenje, kuća, mrlje, čistoća, jednostavne metode, čišćenje, čišćenje lica, tepih, mrlje, hrana koja opušta, čišćenje, kućanski posao , kalorije, trošenje, čišćenje, medicinski alkohol, uporaba, uporaba u kućanstvu, trikovi, kućanski trikovi

U nastavku vam donosimo par savjeta kako očistiti svoj dom uz pomoć paste za zube, te se time umanjiti troškove za kupnju sredstava za čišćenje, a osim što ćete uštediti novce, puno je i zdravije čistiti pastom za zube.

Pasta za zube se sastoji od antibakterijskih svojstava i od blagog abrazivnog sredstva, što je čini sjajnom formulom za čišćenje mnogih površina u našem domu. Osim što je pasta za zube odlično sredstvo za pranje i higijenu zubiju i usne šupljine, ona je savršena i kao mali kućni pomoćnik u čišćenju našeg doma.

Ukoliko ste plastične kutije za spremanje hrane ogrebali vilicom, tu ogrebotinu možete ublažiti tako da ju ispolirate sa pastom za zube. Isto tako ukoliko imate ogrebani CD ili DVD samo ga ispolirajte sa pastom za zube.

Bijele cipele nije teško zaprljati travom u proljetnim mjesecima, ali je te mrlje ponekad teško ukloniti. No, u pomoć vam stiže pasta za zube koju stavite na malo vate i utrljajte na mrlje. Nakon kratkog vremena mrlje će nestati.

Ako imate mutne slavine u kupaonici i kuhinji, koje su pune mrlja, ulaštiti ih možete tako da ih ispolirate pastom za zube, koju ćete na njih nanijeti suhom krpom.

Isto tako uz pomoć suhe pamučne krpice i paste za zube, možete ispolirati i svoj nakit, bilo da je nakit srebrni, zlatni ili bižuterija. Nakon poliranja, nakit isperite mlakom vodom, pa ga onda još jednom izglancajte suhom krpom.

Za pripremu većine jela potreban je luk. Poznato je da luk ima specifičan miris od kojeg, ne samo da zamiriše cijela prostorija, nego i na rukama ostavlja svoj mirisni trag. Kako bi uklonili taj opojan miris luka, istrljajte svoje prste i ruke sa malo paste za zube, nakon čega ruke temeljito isperite i miris će u potpunosti nestati.

izvor: savjetnica.com