Trik pomoću kojega alkohol možete piti na plaži

Ako ovoga ljeta na plaži planirate piti alkoholna pića, promislite dvaput. Stručnjaci, naime, žele da znate što se sve događa s vašim tijelom kada pijete hladan alkohol po velikim vrućinama. Može opasno naštetiti vašem zdravlju ako niste dovoljno oprezni.

Alkohol može učiniti da se osjećate mnogo toplije nego što zaista jest. Ako ste popili nekoliko piva na plaži i odjednom osjetili nalet vrućine, to se događa jer krv pod utjecajem alkohola dolazi na površinu kože. Problem je taj što vam je tijelo i izvana izloženo zagrijavanju pa može doći do pregrijavanja cijelog organizma. Jako je važno da u isto vrijeme pijete i dovoljno vode ili nekog drugog bezalkoholnog pića.

Alkohol dehidrira organizam naročito na mjestima gdje vam je tijelo već izloženo gubitku vode. Naime, alkohol je diuretik, što znači da uklanja tekućinu iz tijela. Opasnost nastaje kada gubite tekućinu znojenjem i mokrenjem pa organizam može veoma lako dehidrirati. Takvo tijelo neće moći ohladiti samo sebe.

No, ipak, dobra je vijest da možete popiti pivo ili dva, ali samo ako uz to pijete dosta vode. Ako se u isto vrijeme bavite i nekim sportom na plaži, uzmite i neko sportsko piće bogato elektrolitima.

Izvor: dnevno.hr

24.05.2019 u 18:24