Toše Proeski već zaboravljen? Njegov grob polako propada

Makedonski mediji počeli su istraživati zašto propada grob pokojnog Toše Proeskog. Na grobu u Kruševu još nema ni nadgrobne ploče, a nije postavljen ni najavljeni spomenik, prenosi srpski Kurir. Čak je i krovna konstrukcija na grobu potpuno propala. Pitanje je sada postalo posebno aktualno jer će 16. listopada biti peta godišnjica pjevačeve smrti.

Gradonačelnik Kruševa odbio je razgovarati s makedonskim dnevnim novinama Fokus te je rekao kako on nije nadležan za upravljanje grobom. Makedonski mediji pišu i kako je sedamnaestero ljudi koji su radili u spomen-kući 'Todor Proeski' dobilo otkaz pa sada i ona propada.

Pjevačevi obožavatelji iz Hrvatske i Srbije kupili su i teleskop koji je trebao biti uperen u zvijezdu koja je dobila Tošino ime. Teleskop još nije ni raspakiran...

Toše Proeski poginuo je u automobilskoj nesreći 16. listopada 2007. godine u blizini Nove Gradiške, a nakon pogibije proglašen je zaslužnim građaninom Makedonije te je dan njegova pogreba proglašen Danom nacionalne žalosti.