Top pet najpopularnijih muških imena na svijetu

bebe sa imenima

Donosimo top pet svjetski najpopularnijih muških imena za djecu.

NOAH

Ovo ime biblijskih korijena voli cijeli svijet. Noah ili Noa vrlo je popularno kod mladih parova te se sve više djece u Hrvatskoj zove ovim imenom. U SAD-u je zauzelo prvo mjesto, a u prvih 10 nalazi se u Kanadi, Njemačkoj, Belgiji, Danskoj i mnogim drugim zemljama među kojima je i Hrvatska.

LUKA

Luka, Luca, Lucas ili Luke je ime koje se sve češće čuje u mnogim zemljama kako Europe tako i ostatka svijeta. I dok se u Americi nalazi na 34. mjestu sve je popularnije u Kanadi, Irskoj, Škotskoj i Novom Zelandu. Zanimljivo je kako je Luca vrlo cijenjeno ime u Mađarskoj, ali za djevojčice. Među prvih pet našlo se u Italiji i Austriji, a na prvom mjestu u Belgiji, Francuskoj i Švedskoj.

LEO

Iako je ovo ime proizašlo kao skraćenica imena Leonardo, Leo je sve popularniji odabir mnogih novopečenih roditelja širom svijeta. U Finskoj i Francuskoj je na visokom trećem mjestu po popularnosti, dok se na drugom mjestu zadržalo u Švedskoj, Velikoj Britaniji i Novom Zelandu.

OLIVER

Još jedno biblijsko ime čija popularnost raste iz godine u godinu. Oliver predstavlja drvo masline koja simbolizira mir i ljepotu. Ovo ime sve je popularnije u Americi, a na drugom mjestu se nalazi u Norveškoj i Velikoj Britaniji.

MARKO

Mark, Marc, Marko ili Marco je vrlo staro ime koje se vratilo na velika vrata. I dok se u regionu nalazi među prvih pet najpopularnijih imena za dječake, voli ga i ostatak svijeta. Tako je Marko dospio na sam vrh u Njemačkoj, Kanadi, Italiji Španjolskoj.