FOTO/VIDEO  Top deset tajnih organizacija koje navodno vladaju svijetom

kultovi, tajne, tajne službe, tajne snimke
10. Opus Dei - Ovu organizaciju prati glas moćne i tajnovite katoličke organizacije koja ima brojne vjerske i političke veze. I dalje odbijaju javno objaviti imena svojih članova, kojih je navodno oko 85.000 širom svijeta.

9. Ordo Templi Orientis - Red Orijentalnih Templara Duhovni je začetnik ovog reda kemičar Carl Kellner koji se zanimao za slobodno zidarstvo i istočnjački misticizam. Njihova se praksa povezuje s okultnim, a poznati su i po učenju o "magiji masturbacije".

8. Vitezovi templari - Ova je organizacija izrasla u jednu od najmoćnijih u srednjem vijeku, a prividna misija im je bila braniti religijska uvjerenja. I dalje postoje, a navodno imaju tajne rituale i snažne veze s crkvenim uglednicima.

7. Ku Klux Klan - Rasistička organizacija poznata po ekstremnom nasilju u vrhuncu svoje moći brojala je oko četiri miliona članova, no i danas je vrlo aktualna - ali u tajnosti.

6. Beati Paoli - Sekta nastala iz plemenite ideje obrane siromašnih na Siciliji, no navodni su današnji nasljednici ove sekte moćni mafijaški šefovi.

5. Majestic 12 - Američka organizacija koju je navodno osnovao predsjednik Harry Truman kako bi otkrio misterij Roswella i prisutnosti izvanzemaljaca na Zemlji.

4. Masoni - slobodni zidari - Jedno od najutjecajnijih društava na svijetu broji oko šest miliona članova, a kroz povijest su često bili predmet zanimanja. Imaju posebne obrede, inicijacije i razne prakse koje i danas nisu javne.

3. Društvo Thule - Njemačko okultno društvo koje svoja vjerovanja crpi iz stajališta nacista. Oni su osnivači njemačke Radničke partije, čiji je član postao Adolf Hitler.

2. Illuminati - slobodni mislioci - Osnovani su krajem 18. stoljeća u Njemačkoj, a predstavljali su se kao prosvijetljeni mislioci. Optuženi su za izazivanje Francuske revolucije, a teoretičari zavjera vjeruju kako i dalje postoje te kontroliraju svjetsku privredu, javno mnijenje...

1. Družba Bilderberg Okupljaju se na godišnjim sastancima svjetske političke i financijske elite, a budući da su teme njihovih sastanaka nepoznate, javnost vjeruje kako upravo oni kroje sudbinu svijeta. Iako po svojoj definiciji nisu tajno društvo, oni djeluju tajnovito - nikad ne izdaju javna priopćenja, a njihove konferencije su strogo čuvane, prenosi 24sata.hr.