Top 20 bezobrazno bogatih svjetskih vladara

kladionica, premijer liga BIH natjecanje, Novac, bogataši, kladionica, izbori
Prema popisu koji su objavili britanski Independent i Daily Express na vrhu ljestvice najbogatijih svjetskih vladara je 82-godišnji tajlandski kralj Bhumibol čiji siromašni seljaci već tjednima prosvjeduju protiv nepopularne vlade, ali kralja i dalje vole. Daleko iza njega je sultan od Bruneja, poznat po luksuznom životu - na proslavi 50. rođendana pjevao mu je Michael Jackson , a impresivna je i njegova kolekcija automobila koja uključuje 500 Rolls-Roycea. No njegov narod barem dobro živi.

Bhumibol

Slijede predsjednik UAE-a Khalifa bin Zayed Al Nalyan i saudijski kralj Abdullah koji trenutačno gradi grad King Abdullah Economic City, piše Jutarnji list.

Na popisu je 12 kraljica, kraljeva, sultana i emira, a od neokrunjenih glava najviše se uspeo Silvio Berlusconi. Slijedi udovac Benazir Bhutto, pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari, koji je zbog optužbi za korupciju dobio nadimak 'Gospodin 10 posto'.

Silvio Berlusconi

Čileanski predsjednik Sebastian Pińera je bogatstvo stekao prije ulaska u politiku - poznat je po tome što je u Čile uveo kreditne kartice.

Predsjednik Ekvatorijalne Gvineje Teodoro Obiang Nguema Mbasogo nekoć je smatran najgorim afričkim diktatorom koji je pola milijarde dolara iz proračuna prebacio na vlastiti račun u sklopu ''borbe protiv korupcije''.

Milo Đukanović

Australski premijer Kevin Rudd se bogato oženio, novozelandski premijer John Key je novac zaradio kao investicijski bankar, a predsjednik Južne Koreje Lee Myung-bak se iz siromaštva sa 35 godina uzdigao do direktora Hyundaija, piše Jutarnji list.

Na listi se još nalaze i Fidel Castro, vladar Dubaija šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Hans Adam II od Linheštajna, princ Albert II, kraljica Elizabeta II i kraljica Beatrix Wilhelmina Armgard.