Tarantinov ‘Hateful Eight’ je iscurio na internet, a čini se da je za to kriv producent konkurentskog filma

Quentin Tarantino

... “Hateful Eight”. FBI je odmah pokrenuo istragu i kratkom roku su uspjeli otkriti da je na internet uploadana promotivna kopija koja je poslana producentu filma “Point Break” Andrewu Kosoveu, piše telegram.hr.

Ta optužba ima smisla, posebno kad se uzme u obzir da će se oba filma početi prikazivati u američkim kinima na Božić, 25. prosinca. Zbog pojavljivanja piratske verzije na internetu "Hateful Eight" će zasigurno izgubiti dio gledatelja koji su ga namjeravali pogledati u kinu.

"Promotivni primjerak ‘Hateful Eighta' koji je stigao na adresu moje kompanije Alcon Entertainment nikad nije došao u moje ruke, niti sam bio svjestan da je uopće preuzet. Surađujemo s FBI-em, a provesti ćemo i vlastitu internu istragu s ciljem otkrivanja osobe koja je odgovorna za ovo. Piratizacija je velika prijetnja našoj cijeloj industriji i mi kao filmaši nećemo tolerirati takvo ponašanje dostojno prezira", napisao je Kosove u svojoj izjavi.

Tarantino nema sreće

Uz "Hateful Eight", na torrentima se ovog tjedna pojavio i "The Revenant" s Leonardom Di Caprijem u glavnoj ulozi. Piratska grupa Hive-CM8 preuzela je odgovornost za objavljivanje Tarantinova filma, napisavši da je ovo tek prvi od 40 novih filmova koje planiraju uskoro dignuti na internet.

Tarantina prati loša sreća od početka rada na ovom filmu. U ranoj fazi snimanja netko je objavio nedovršenu verziju scenarija, što je toliko razljutilo ekscentričnog redatelja da je odlučio odustati od snimanja i scenarij pretvoriti u roman. Na kraju se ipak predomislio, no ovaj novi incident ga je sigurno poprilično razljutio.