FOTO/VIDEO  Talijanski neurokirurg će Rusu presaditi GLAVU!

Valerij Spiridonov, transplantacija
Po tome neće ući u povijest ali hoće zahvaljujući slijedećoj činjenici - ima ogromne šanse da bude prvi čovjek čija će glava biti presađena na tijelo nekog stradalog donora. Boluje od bolesti teških muskularnih deformacija i već je, zapravo, odavno trebao biti mrtav po znanstvenim kriterijima. Transplantacija je minimalna, ali jedina šansa da produži život, saznaje Russia Today.

"Zainteresiran sam za progresivne stvari tehnologije i znanosti. Spreman sam za ovaj izazov, ako ništa drugo, brojna saznanja tijekom tog zahvata će biti od pomoći slijedećim generacijama", kaže Valerij.

Nevjerojatna operacija bi trebala biti provedena pod komandom Talijana Sergia Canavera, najkasnije do kraja 2017. godine. Predviđa se da bi operacija trebala trajati 36 sati tijekom kojih bi Valerijev mozak trebao biti rashlađen na 10 do 15 stupnjeva. Glavni alat su ultra tanki skalpeli a predviđena je i koma od 3-4 tjedna kako bi se spriječilo i najmanje pomicanje tijela i glave spojenih biološkim ljepilom. Ima toga još.

Osporavatelja ideje ima napretek.