Sveučilišni profesor na studentov mail odgovorio složenom rečenicom

"Poštovani profesore, Vaša ekscelencijo, nadumu ljudski i svjetlo mog života, u četvrtak, 10.5. trebao sam održati seminar iz kolegija Klasične sociološke teorije 1, no spletom izrazito nesretnih okolnosti slomio sam nogu, izgubio psa, dobio gripu, isključili su mi struju i ukraden mi je ključ od stana. Nađete li u srcu trunčicu milostinje, molim poklonite ju meni i odgodite seminar, čijem sam se održavanju o još kako veselio, za sljedeći termin.
S poštovanjem dostojnim divljenja, Martin Mareković".

Poslao je Martin, 22-godišnji student sociologije i filozofije, gore napisani mail profesoru Miletiću, strahu i trepetu hodnika Filozofskog fakulteta. Kao i svaki student, tri dana i tri noći je, umjesto da piše seminar, smišljao tekst kojim će pisanje pokušati izbjeći. Odgovor kojeg je dočekao doživio je dosad samo u mokrim snovima:

"Poštovani kolega,

Kupili ste me još sa slomljenom nogom, razumijem vaše razloge, seminar smatrajte odgođenim.

Pozdrav,
Franko Miletić".

Tri zareza, nekoliko subjekata i predikata, niti jedna jedina skraćenica! Pričao je Martin kolegama o ovom podvigu, ali apsolutno nitko nije vjerovao. Sveučilišni profesor da studentu odgovori s više od 6-7 slova!? Nečuveno! No, u istinitost ove priče uvjerili smo se i sami dok nam je Martin treskavim rukama otvarao mail koji je već ušao u povijest. Radi se, kunemo se, o pravoj pravcatoj nezavisno složenoj rečenici.

Razumljivo, do inkriminiranog profesora danas je gotovo nemoguće doći. Po kuloarima se priča kako se na redovnom tjednom kružoku sveučilišnih profesora: "Koga smo ovog tjedna natjerali da se upiša u gaće i kako" pravdao da mu je, baš kad je krenuo odgovoriti standardno:

"Ne može.
FM"

preko tipkovnice prošetala mačka, ali ovaj očajni pokušaj opravdavanja nije vrijedan komentara. Što mu je bilo i kakav će ovo učinak ostaviti na akademsku zajednicu tek ostaje za vidjeti, no jedno je sigurno: Martin će mail uokviriti, zaraditi bogatstvo preko ebaya i smijati se bivšim kolegama na birou.

sprdex.com