Unaprijedite svoje ICT vještine na radionici u Budvi

ICT vještine, projekt

ICT vještine predstavljaju integralan dio poslovanja i nužne su za izgradnju inovativnog gospodarstva. Poražavajuća je statistika da svega 9% programera i 19% zaposlenih na upravljačkim pozicijama u ICT-u čine žene. Edukacija žena u ICT-u, promjena svijesti i njihovo usmjeravanje ka ICT sektoru su nužan preduvjet za promjenu navedenih statistika.

U sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT", INTERA Tehnološki Park vodi deset djevojaka na radionicu „Developing specialized ICT skills, knowledge & capacity" koju organizira Općina Budva. Radionica će se održati 3., 4. i 5. listopada 2018. godine u Budvi, a sudionice će na njoj imati priliku upoznati se s ICT & Internet tehnologijama te primjenom ICT-a u poslovanju. Pored edukacijsko-mentorskog djela, djevojke će imati priliku biti dio Festivala informatičkih dostignuća „Infofest" koji predstavlja najznačajniju regionalnu manifestaciju u području informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Kako biste se prijavili na radionicu, potrebno je popuniti obrazac na linku. S obzirom da je broj sudionica ograničen, nakon zatvaranja prijava provest će se selekcijski proces na osnovu kojeg će se izabrati djevojke koje će se pridružiti kolegicama iz Banja Luke, Budve i Nikšića na ovoj radionici.

Cilj projekta FY4ICT je motivirati i obrazovati mlade žene iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore kako bi započele karijeru i razvijale poduzetnički duh u ICT sektoru razmjenom najboljih praksi, neformalnom edukacijom i prijenosom znanja i vještina od europskih partnera.

Ovo je druga u nizu radionica koja se implementira u sklopu ovog projekta te će njenom implementacijom aktivnosti za ovu godinu biti završene, a za narednu godinu planirana je još jedna radionica u Crnoj Gori i studijska posjeta zemlji partneru, Bugarskoj.

Projekt FY4ICT se provodi u sklopu programa Erasmus + i financiran je sredstvima Europske unije. INTERA Tehnološki Park ovaj projekt implementira u suradnji s Institutom savremenih tehnologija iz Podgorice, Općinom Budva, Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis iz Nikšića, Inovacionim centrom Banja Luka, Institutom za razvoj znanja i poduzetništva Vedoma iz Slovenije i Bulgarian Centre of Women in Technology iz Bugarske.

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na [email protected].